Evenimentul Zilei > Social > Cea mai periculoasă grăsime! Cercetătorii nu știau nimic despre asta…
Cea mai periculoasă grăsime! Cercetătorii nu știau nimic despre asta…

Cea mai periculoasă grăsime! Cercetătorii nu știau nimic despre asta…

Cercetătorii în domeniul medical au arătat cum grăsimea depozitată în jurul organelor interne este foarte periculoasă.

Însă există un anumit tip de grăsime ce niciodată nu a fost investigată. Este vorba despre grăsimea din limbă, iar un studiu publicat recent și preluat de Live Science arată că această grăsime este direct răspunzătoare de apneea de somn de tip obstructiv!

Dintre persoanele diagnosticate cu această boală, cele mai multe sunt supraponderale și obeze. În cazul lor, s-a descoperit că este obligatoriu reducerea cantității de grăsime din zona limbii.

„Majoritatea medicilor ș chiar experți din lumea apneii în somn nu s-au concentrat asupra grăsimii din limbă în tratamentul acestei boli. Cunoscând acum faptul că grăsimea din limbă este un factor de risc și că apneea în somn se ameliorează când grăsimea din limbă este redusă, am stabilit un obiectiv terapeutic unic, pe care nu l-am avut anterior”, a declarat dr. Richard Schwab, specialist în medicina somnului, de la Facultatea de Medicină „Perelman”, din cadrul Universității din Pennsylvania.

Apneea de somn înseamnă oprirea în mod repetat a respirației, o boală care poate crește riscul de hipertensiune și accident vascular cerebral. În afară de factorul de greutate, alte cauze care duc la apariția bolii sunt amigdalele mărite sau maxilarul retras.