Evenimentul Zilei > Social > Cea mai mare tumoare ovariană din lume, de 50 de kilograme, extirpată de medicii din India
Cea mai mare tumoare ovariană din lume, de 50 de kilograme, extirpată de medicii din India

Cea mai mare tumoare ovariană din lume, de 50 de kilograme, extirpată de medicii din India

Medicii din India au reușit să extirpe cea mai mare tumoră ovariană din lume, de la o femeie în vârstă de 52 de ani, din India.

Femeia a început să simtă că ceva nu e în regulă când a văzut că ia în greutate, ajungând la 107 kilograme și că nu mai poate merge din cauza picioarelor care i se umflaseră foarte mult. A aflat însă că pe ovarul ei crescuse o tumoare uriașă, care cântărea aproape 45% din greutatea ei corporală. Cel care
s-a încumetat să facă operația de extirpare a tumorii a fost medicul Arun Prasad, de la Spitalul Indraprastha Apollo din Delhi.

„Nu am mai asistat la așa ceva în toată cariera mea de până acum ,de peste trei decenii. Putem spune că e un miracol faptul că pacienta recuperează bine după ce a stat în operație peste 180 de minute”, a declarat medicul, citat de Daily Mail.

Femeia a fost externată la numai o zi după intervenția chirurgicală.

Potrivit medicilor, exista posibilitatea ca greutatea tumorii, dacă nu ar fi fost extirpată, să facă să-i explodeze ovarul.

Intervenția chirurgicală a fost una de succes, o întreagă echipă de oameni contribuind la aceastăoperație.

”Este o realizare incredibilă modul în care a fost efectuată operația, nu au existat erori”, a adăugat medicul.
De asemenea, medicii sunt foarte mulțumiți că pacienta se recuperează repede și spun că a avut noroc că tumoarea nu i-a afectat niciun alt organ.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: