Alegerea condamnatului Liviu Dragnea cu procentul ceauşist de 97 la sută este doar confirmarea faptului că acest partid merge pe linia trasată din momentul în care spuma PDSR protesta în faţa Parchetului General pentru a-l proteja pe viitorul condamnat Gabriel Bivolaru.

În anii guvernării CDR s-a trasat linia de la care PSD nu s-a abătut niciodată. Ba mai mult, an cu an partidul şi-a întărit şi poziţia de principală gaşcă a şmecherilor care folosesc politica pentru a obţine profituri fabuloase din afaceri dubioase cu bani publici.

„Doctrina” politică a fost trasată limpede în protestul cu 40 de parlamentari PSD care au acuzat presiuni politice împotriva colegului Gabriel Bivolaru. Justiţia a decis, în cele din urmă, că Bivolaru trebuie să execute cinci ani de puşcărie pentru că a furat de la BRD 2.000 de miliarde de lei vechi. Adrian Năstase, organizatorul protestului, cumpărase de la Bivolaru la un preţ dubios de avantajos terenul din Zambaccian.

De la protestul pentru Bivolaru, până la alegerea condamnatului Liviu Dragnea cu ceauşistul procent de 97 la sută din voturile exprimate, PSD nu s-a abătut un milimetru din drumul trasat de Adrian Năstase. Ba chiar şi-a talibanizat poziţia.

Când Justiţia l-a condamnat pe El Însuşi, poporul PSD s-a solidarizat cu infractorul. La congresul care a urmat, PSD a intrat în istorie ca singurul partid care aplauda frenetic, la scenă deschisă, un condamnat aflat în suspendarea executării pedepsei.

Numai simpatizanţii şi şmecherii unui astfel de partid puteau susţine voioşi toate loviturile gândite pentru a bloca ofensiva DNA împotriva politicienilor corupţi.

Ieri PSD a intrat în istorie ca singurul partid politic care şi-a ales un preşedinte condamnat în prima instanţă. Votul pentru condamnatul Liviu Dragnea a fost un vot prin care liderii şi simpatizanţii PSD au reconfirmat public principiile pentru care fac politică.

Două dintre aceste principii sunt importante.

Primul are rădăcini adânc înfipte în istoria comunismului: interesul de partid e mai presus de orice lege şi orice morală. Este echivalentul spiritului de gaşcă din lumea interlopă. Nu contează ce grozăvie face cineva, dacă a făcut-o pentru gaşcă, actul lui trebuie apărat de întreaga gaşcă. Crime oribile au fost comise, cu această mentalitate, pentru interesul de partid în perioada comunistă. Este normal ca moştenitorii PCR să acţioneze în inerţia acestui instinct cultivat din momentul în care Stalin a luat România în stăpânire.


 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Dragnea, ales sef la PSD cu un procent ceauşist: 97 la suta. Partidul lui Ilici, continuatorul nobilelor idealuri ale comunismului, nu isi tradeaza ADN-ul comunistoid.

Posted by Malin Bot on 12 Octombrie 2015


….

Al doilea principiu pentru care, acum, fac politică vlădica şi opinca PSD este banul şi numai banul.

Orice este justificat pentru aceşti oameni, cât timp „face bani”. Cu cât are un lider PSD averi mai obscene şi imposibil de justificat, cu atât este mai admirat şi luat ca model de membrii de partid simpli care au văzut în organizaţia din care fac parte numai şi numai un vehicul către îmbogăţire. Cu cât fură un lider mai mult, cu atât e mai respectat şi susţinut de plebea de partid.

Criticii acestui text mi-ar atrage atenţia, pe bună dreptate, că operaţiunile DNA împotriva corupţiei au produs condamnări pentru politicieni din toate partidele care au exercitat putere de stat în vreo formă sau alta.

Aşa este, caracatiţa mafiei are tentacule întinse prin toate partidele care au exercitat putere de stat în orice formă. Însă corpul monstrului, ochii lui, ciocul înfiorător cu care sfâşia hălci uriaşe din resursele statului, a fost mereu la PSD.

Pe măsură ce Justiţia a început să taie din apendicele penale pe care mafia şi le-a dezvoltat în alte partide, corupţii au devenit încet excepţii marginalizate de aceste partide.

PSD a rămas însă nestingherit în poziţia de bastion al mafiei din politică. Alegerea unui condamnat ca şef al partidului, cu un procent ceauşist, este modul în care acest partid spune întregii societăţi în ce principii crede şi pentru ce funcţionează, de fapt.

Dacă înţelegi corect mesajul dat de PSD cu alegerea lui Dragnea, pricepi uşor ce fel de viitor poate avea România cu un astfel de partid la cârmă. Dacă nu eşti hoţ, mincinos, pus pe căpătuială cu orice preţ, şmecher, nu ai un viitor prea liniştit în România controlată de partidul condamnatului Dragnea.

Opiniile exprimate în paginile ziarului aparțin autorilor.


 
 


Blog: ”Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta”

Facebook: pagina publică

Humanitas: pagina de autor

Video: pagina de Youtube

Google+: pagina personală

 
 

Citiţi mai multe:


 


Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbatere.

Primul SITE DE ȘTIRI din România în care TU esti PARTENER egal cu JURNALIȘTII

Jurnaliştii şi cititorii, parteneri egaliVezi mai jos opiniile cititorilor despre acest editorial și comentariile pe tema propusă dezbaterii și SPUNE ȘI TU ce părere ai!