Ce ţări au graniţele deschise pentru români începând cu 1 ianuarie 2021

Ce ţări au graniţele deschise pentru români începând cu 1 ianuarie 2021

Cu siguranţă românii doresc să afle cât mai repede unde vor putea să călătorească începând cu ianuarie 2021 şi ce pachete de vacanţă au pregătit agenţiile de turism pentru acest an.

Din păcate încă sunt închise anumite destinaţii de vacanţă îndrăgite de români din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.În această situaţie se află destinaţii exotice precum Seychelles sau Mauritius care în alţi ani primeau milioane de vizitatori străini. Acum, condiţiile de intrare în aceste state sunt draconice, cu săptămâni de carantină şi mai multe teste – costuri suportate de vizitator. Aceeaşi situaţie este şi pentru Indonezia, Thailanda sau Filipine.

Unde îşi pot rezerva românii pachete de vacanţă pentru 2021

„La ora actuală, Egiptul e cea mai apropiată destinaţie pentru soare şi plajă, la o distanţă de doar trei ore cu avionul. Se mai fac zboruri în Antalya. Cine nu a apucat să călătorească anul acesta în această destinaţie, o poate face de revelion. Totodată, au apărut pentru prima oară în România câteva chartere pe destinaţii exotice precum Zanzibar sau Maldive, dar asta înseamnă zboruri de peste nouă ore”, spune Dan Goicea, CEO-ul agenţiei de turism Cocktail Holidays.

Grupul Karpaten care operează şi destinaţii externe pentru români, a lansat primele curse charter către Maldive, iar cererea a fost atât de mare încât compania a fost nevoită să suplimenteze numărul de zboruri.

„Am introdus primul charter România-Maldive la începutul lunii noiembrie, iar cererea ne-a depăşit orice aşteptări. Am suplimentat cu două zboruri în perioada Revelionului şi am introdus încă şase chartere în ianuarie şi februarie. E foarte probabil să prelungim operarea până în luna martie, pentru a reuşi să facem faţă tuturor solicitărilor“, spune Alexandru Mărginean, manager general Karpaten.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un avantaj pentru Maldive e faptul că e de fapt un arhipelag format din aproape 1.200 de insule de corali grupate în jurul câtorva zeci de atoli. Astfel, de multe ori pe un atol sau o insulă e un singur resort. Mai mult, intrarea în ţară se face pe bază de test PCR Covid. Totodată, interesul e crescut şi pentru că se zboră direct, în premieră.

Cele mai solicitate locuri exotice în perioada ianuarie-februarie

Cele mai căutate destinaţii exotice solicitate de români în ianuarie-februarie sunt Thailanda, Republica Dominicană, Maldive, Mauritius, Bali, Mexic şi Cuba.

“Republica Dominicană este cea mai populară destinaţie din Caraibe şi (...) oferim, în premieră, zbor direct operat de Gulliv Air. Vom introduce şapte chartere în perioada ianuarie - martie, iar de la finalul lui octombrie vom relua plecările săptămânale până la finalul anului”, mai spune oficialul Karpaten.

„Este surprinzătoare cererea pentru destinaţii exotice, surprinzătoare într-un sens pozitiv, avem foarte multe vânzări în Maldive sau în Zanzibar. Menţionez că aceste vânzări sunt pentru pachete gata făcute de către turoperatorii care au pregătit aceste destinaţii sau pentru pachete pe care le împachetăm ad hoc. În mod sigur, existenţa unor zboruri charter este un mare plus“, a precizat antreprenorul, pentru zf.

Cum vor proceda românii care doresc să viziteze Marea Britanie şi când au nevoie de vize

Va fi o perioadă mai dificilă pentru toată lumea cu privire la relaţia dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie începând cu 1 ianuarie 2021. Referitor la români, problema cea mai importantă este cea a regimului vizelor.

Dacă dorim să lucrăm sau să studiem, începând cu 1 ianuarie 2021 în Regatul Unit vom avea nevoie de viză

„Acesta a fost cazul şi pentru România. Noi am lucrat la nivel guvernamental într-un comitet interguvernamental în care fiecare dintre instituţiile noastre, conform competenţelor, ne-am coordonat în aşa fel încât aceste modifcări să fie cât mai eficient aplicabile, iar noi ca autorităţi să fim pregătiţi şi opinia publică din România să fie corespunzător informată. Din perspectiva MAE revin la competenţele noastre, evident, cele legate de viză, cum spuneam. Asta înseamnă următorele lucruri: dacă dorim să lucrăm sau să studiem, începând cu 1 ianuarie 2021 în Regatul Unit vom avea nevoie de o viză. Înseamnă că dacă suntem turişti şi călătorim în Regatul Unit până pentru o perioadă de şase luni de zile, în timpul unui an, nu avem nevoie de o viză”, potrivit secretarului de stat MAE.