„Aș vrea să precizez că eu mi-am oferit foarte clar demisia încă din perioada de precampanie electorală. Acel interviu ( acordat lui Dan Andronic la sfârșitul lunii ianurie, interviu care a generat discuții care au dus la demisia lui Maior din fruntea SRI- n.red.)  poate că, într-adevăr, a readus în dezbatere vechea mea dorință de a-mi exprima o idee foarte sănătoasă cred pentru democrație că un director pus față-n față cu un nou președinte este într-un fel obligat moral să își pună în evaluare mandatul și să genereze cel puțin o discuție pe termenii acestui mandat și pe viitor. Și acest lucru s-a întâmplat”, a spus George Maior.

Fostul director al SRI a precizat că, într-adevăr, a fost o situație mai complexă în legătură cu acel interviu și aceasta datorită faptului că în dezbatere erau anumite proiecte de lege foarte utile pentru Serviciu pentru care s-a bătut, și din acest punct de vedere nu regretă nimic din ceea ce a spus. “Regret poate interpretarea unora dintre afirmațiile mele de către aceia care chiar ar fi dorit să nu mai continui în această funcție. Aceasta este o cu totul altă chestiune, lumea are tot dreptul să interpreteze, ibertatea de expresie bineînțeles este totală. Probabil în afară de cel care o exercită, atunci eram director”, a mai spus Maior.

Începe o etapă nouă

Viitorul ambasador al României în SUA a subliniat că și acum refuză să creadă că oameni inteligenți au putut crede că a proferat amenințări la adresa unor instituții importante, cum ar fi Curtea Constituțională.

“Acest fapt m-a deranjat, dar în rest nu regret nimic, cred că m-am bătut pentru securitatea națională  a acestei națiuni, cred că timpul va spune anumite lucruri în legătură cu aceste aspecte și acum sunt în această plăcută situație de a-mi reprezenta țara și interesele sale în SUA. Este o etapă încheiată în spate despre care probabil se va mai discuta, ceea ce este foarte bine, începe una nouă care este importantă pentru România, cred eu”, a arătat Maior.