Evenimentul Zilei > Politica > Ce se întâmplă în Coaliție. „Nu s-a discutat în PNL despre ieşirea nici a PSD, nici a UDMR, de la guvernare”
Ce se întâmplă în Coaliție. „Nu s-a discutat în PNL despre ieşirea nici a PSD, nici a UDMR, de la guvernare”

Ce se întâmplă în Coaliție. „Nu s-a discutat în PNL despre ieşirea nici a PSD, nici a UDMR, de la guvernare”

Alina Gorghiu exclude varianta ieșirii, în această perioadă, a unui partid de la guvernare. Președintele interimar al Senatului a precizat că niciun partid „sănătos la cap” nu s-ar risca să creeze o criză politică.

Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, a declarat că nu s-a discutat, în interiorul PNL, despre o posibilă ieșire a social-democraților de la guvernare în toamnă.

Mai mult decât atât, ea a catalogat o astfel de informație ca fiind un „fake news.” „Nu, este fake news ce s-a aflat dintr-o anumită sursă (…), dar e clar că nu a fost la şedinţă. Am fost la şedinţa BPN, zâmbesc pentru că nu are legătură cu şedinţa noastră, nu s-a discutat despre ieşirea niciunui partid, nici a PSD, nici a UDMR, de la guvernare”, a spus Gorghiu.

„Exclud ca vreunui partid consolidat, sănătos la cap, să-i treacă prin cap un asemenea scenariu”

Totodată, președintele interimar al Senatului a mai precizat că în această perioadă dificilă pentru România, dacă un partid decide să se retragă de la guvernare va avea de suferit.

Gorghiu a dat asigurări că va exista acea lămurire în coaliție cu privire la declarațiile lui Viktor Orban.

(…) Este inevitabilă o şedinţă a coaliţiei şi sunt inevitabile explicaţiile, pentru că ceilalţi lideri ai coaliţiei le-au solicitat. Ca atare, sunt convinsă că ele vor veni, însă sper eu că a trecut acea perioadă de vârf, de tensiune şi că, după ce vor fi lămurite lucrurile în cadrul coaliţiei, toată lumea se va concentra pe exerciţiul guvernamental, pe exerciţiul parlamentar, aşa cum trebuie”, a mărturisit  Gorghiu.

Liberala a spus că a condamnat declarațiile de la Tușnad ale premierului Viktor Orban. Ba mai mult, toți liderii PNL s-au delimitat de premierul ungar.

„Eu am condamnat imediat după declaraţiile premierului Orban, care au avut loc pe teritoriul României, genul acela de declaraţii, ne-am delimitat de ele toţi liderii PNL, toată lumea a apreciat şi poziţia preşedintelui României, care a fost una fermă cu privire la acele declaraţii. Ca atare, cred că în momentul acesta a pune paie pe foc suplimentar şi a tot da declaraţii pe un subiect pe care s-au dat toate declaraţiile posibile nu e deloc constructiv”, a concluzionat Gorghiu, potrivit Agerpres.

În urmă cu o zi, un lider liberal a declarat că celebra rotativă, prin care PSD ar urma să primească funcția de prim-ministru, nu este bună în contextul internațional actual