Evenimentul Zilei > Politica > Nicolae Ciucă va da afară trei miniștri implicați în scandaluri! Printre cei vizați, Eduard Novak, ministrul Sportului. Update
Nicolae Ciucă va da afară trei miniștri implicați în scandaluri! Printre cei vizați, Eduard Novak, ministrul Sportului. Update

Nicolae Ciucă va da afară trei miniștri implicați în scandaluri! Printre cei vizați, Eduard Novak, ministrul Sportului. Update

Mai multe surse din Coaliție susțin că Eduard Novak va fi dat afară de la Ministerul Sportului. Aceasta este doar unul dintre cei trei miniștri pe care premierul a decis să-i schimbe în urma evaluării făcute. Pe lista lui Nicolae Ciucă s-ar afla un ministru de la PSD şi unul de la PNL, dar numele lor nu au fost „scăpate” încă.

UPDATE 2. Al treilea ministru de pe lista remanierii este Virgil Popescu. Motivul care ar sta la baza acestei decizii este faptul că nu a gestionat bine întreaga problemă a prețurilor mari la energie.

UPDATE 1. Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a precizat că nu se pune problema remanierii miniștrilor, după lansarea pe surse în spațiul public că premierul dorește să remanieze trei miniștri. Întrebat dacă se impun sancțiuni, acesta a spus că nu este cazul să se ajungă aici.

UPDATE. Vasile Dâncu este cel de-al doilea ministru care va fi demis de premierul Nicolae Ciucă, potrivit surselor Antena 3.

Aşadar, premierul Nicolae Ciucă se pregătește să dea afară trei miniștri, spun surse din interiorul Coaliției de guvernare. În urma evaluărilor făcute, pe lista s-ar afla in ministru de la PNL, PSD şi unul de la UDMR, Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului.

Aceasta este doar unul dintre cei trei miniștri pe care premierul Ciucă a hotărât să-i schimbe deoarece au fost implicați în ultimele luni în diverse scandaluri. Pe lista celor care pleacă mai sunt unul de la PSD şi un ministru de la PNL.

Premierul Ciucă se pregătește să dea afară miniștrii neperformanți

Eduard Novak a fost nominalizat ca ministru al Sportului de Guvernul Nicolae Ciucă. Eduard Novak este singurul campion paralimpic din istoria României. La Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012, a câștigat medalia de aur în proba de urmărire pe pistă şi pe cea de argint în proba de contratimp pe şosea.

Potrivit surselor Antena 3, Eduard Novak, ministrul Sportului este cel pe care-l sacrifică UDMR, deşi liberalii l-ar fi vrut plecat pe Cseke Attila, care are banii de la Dezvoltare.

La evaluarea ministrului Eduard Novak s-a ţinut cont de scandalurile în care a fost implicat în cele şase luni de mandat.

Scandalurile în care a fost implicat Eduard Novak

Într-o emisiune televizată s-a putut vedea cum ministrul UDMR, ori nu a vrut, ori nu a știut imnul României. Un al doilea moment care a ofensat opinia publică a fost cel de după Campionatul de Natație de la Budapest, atunci când, la întoarcerea în țară, Robert Glință nici nu a fost măcar menționat de ministrul Sportului, deși era prezent la aeroport.

Al treilea moment controversat al mandatului lui Eduard Novak a fost la meciul de hochei dintre România și Ungaria, când a cântat împreună cu tribuna imnul Ținutului Secuiesc.

Un alt moment controversat a fost atunci când ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat ordinul care stabilește obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanți, la competițiile sportive naționale oficiale, în sporturile de echipă.

Ordinul a stârnit nemulțumire în lumea sportului românesc, pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal a apărut un comunicat prin care i se cereau explicații lui Eduard Novak. Din comunicatul postat, FRF pare să nu fi avut cunoștință de ordinul de ministru emis de acesta, informează Antena 3.