Ce se întâmplă dacă pui un sul de hârtie igienică în frigider. Puține gospodine știu asta
- Emma Cristescu
- 14 iunie 2023, 16:24
Specialiștii în curățenie au explicat ce se întâmplă dacă pui un sul de hârtie igienică în frigider. Acest truc este foarte eficient și te scapă de o mulțime de probleme.
Specialiștii în curățenie au explicat ce se întâmplă dacă pui un sul de hârtie igienică în frigider. El trebuie stropit cu oțet. Datorită consistenței sale și a porozității, hârtia igienică poate să absoarbă ușor mirosurile neplăcute. Acest truc este folosit în restaurante și hoteluri.
Acest truc te ajută și să păstrezi un mediu uscat în frigider. Reține umiditatea alimentelor, iar asta va preveni mirosurile urâte. Sulul trebuie schimbat la fiecare trei săptămâni și trebuie să fie nou. Sulul de hârtie este folosit și pentru a ține legumele proaspete mai multă vreme. Pentru ca morcovii să nu devină maronii, să nu se strice în pungă,trebuie să-i acoperi cu hârtie igienică sau șervețele.
Același truc se poate aplica și la spanac sau salata verde. Poți să pui hârtie și în sertarul în care ții legumele și fructele. Umiditate va fi absorbită în acest mod, potrivit Cancan.
Un pahar cu de apă cu bicarbonat în frigider
Gospodinele pot pune și un pahar cu apă și bicarbonat de sodiu în frigider. Bicarbonatul de sodiu este ideal pentru a elimina mirosurile care se acumulează în timp din cauza alimentelor care sunt depozitate fără ambalaj.
Trebuie să combini bicarbonatul de sodiu cu un pahar de apă. Vei dizolva o lingură de bicarbinat de sodiu în 250 de mililitri de apă la temperatura camerei. Ulterior, paharul cu această soluție îl vei așeza pe unul dintre rafturile frigiderului. Este de preferat să stea undeva la mijlocul aparatului. Soluția din pahar trebuie aruncată la câteva zile.
Poți curăța frigiderul și cu o lămâie tăiată în bucăți sau cu oțet cu apă călduță. Gospodinele trebuie să știe și că temperatura ideală a frigiderului este între 0 și 5 grade Celsius. La această temperatură, alimentele nu se vor strica. Este indicat ca mâncarea să fie păstrată în diverse recipiente închise ermetic. Conservele deschise nu trebuie niciodată păstrate în frigider.