Evenimentul Zilei > Economie > Ce se întâmplă cu prețul carburanților. Florin Cîțu a făcut toate calculele
Ce se întâmplă cu prețul carburanților. Florin Cîțu a făcut toate calculele

Ce se întâmplă cu prețul carburanților. Florin Cîțu a făcut toate calculele

Premierul Florin Cîțu a prezentat o realitate economică pe care nu mulți români o simt, cu creșteri salariale mai importante decât majorările de prețuri.

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre scumpiri, scăderi de prețuri și veniturile românilor. Șeful Executivului a afirmat că este firească oscilația de prețuri într-o economie de piață. Șeful Executivului susține că, în acest an, veniturile românilor au crescut cu aproximativ 8%, în timp ce prețurile au fost majorate cu 3%.

Calculele făcute de Florin Cîțu arată că nu a crescut inflația

„La combustibili, scumpirea a venit din prețul petrolului internațional, care a avut o creștere. Prețul acum scade, veți vedea că și prețul la pompă va fi mai mic. De obicei este o diferență de o săptămână, două săptămâni.

Prețul în România ar fi fost mai mare dacă nu luam decizia de a elimina supraacciza introdusă de PSD. Dacă nu luam acea decizie, prețul ar fi fost mult mai mare. Astăzi, nu doar în România, prețul peste tot în lume a crescut datorită fluctuaților prețului petrolului pe piața internațională. Noi vedem ce se întâmplă acum, dar dacă ne uităm la o evoluție, prețurile cresc, scad, asta este într-o economie de piață”, a spus Florin Cîțu la Digi 24.

„Ceea ce este important, este ca veniturile să crească mult mai repede decât prețurile. Și asta înseamnă că ne păstrăm puterea de cumpărare.

„Prețurile au o medie de creștere de 3%, iar veniturile în sectorul privat au crescut cu 7,5%, aproape 8%”

În România, anul acesta veniturile au crescut mai repede decât prețurile. Prețurile au o medie de creștere de 3%, iar veniturile în sectorul privat au crescut cu 7,5%, aproape 8%. Prețurile au crescut cu 3%. Deci cresc mult mai rapid veniturile, venitul mediu net în economie. Bineînțeles, discutăm despre distribuție și așa mai departe, dar până la urmă, veniturile cresc.

Energie electrică și gaze. Aici sunt câteva lucruri… E adevărat că au impact în ceea ce privește construcțiile, și în România este un sector foarte important. Ne uităm la soluții. Vedem care sunt soluțiile. Dar, într-o economie de piață, prețurile cresc, scad”, a mai precizat șeful Executivului.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News