Evenimentul Zilei > Economie > Ce se întâmplă cu pensiile de azi? Bomba zilei pentru 5 milioane de pensionari
Ce se întâmplă cu pensiile de azi? Bomba zilei pentru 5 milioane de pensionari

Ce se întâmplă cu pensiile de azi? Bomba zilei pentru 5 milioane de pensionari

Parlamentul reunit a adoptat azi creșterea valorii punctului de pensie cu 40 %.

PSD reclamă drept o mare victorie a partidului faptul că un număr suficient de parlamentari au aprobat azi amendamentul privind creșterea cu 40 % a valorii punctului de pensie. Doleanța PSD a fost adoptată în plenul Parlamentului, în timp ce solicitarea PNL de majorare cu 14 % a valorii punctului de pensie nu a avut succes.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de marţi proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%.
Deputatul PNL Gabriel Andronache a solicitat, în plenul reunit de marţi al Parlamentului, ca proiectele de lege prin care este aprobată rectificarea bugetară pe acest an să fie retrimise la comisiile reunite de buget-finaţe pentru a fi adoptat un alt raport, deoarece cel deja aprobat încalcă prevederile legislative şi inclusiv Constituţia. Cererea PNL a fost însă respinsă. Ulterior, la dezbaterile din plen, liderul deputaţilor PNL Florin Roman a anunţat că liberalii vor ataca la CCR proiectele adoptate de Legislativ.

Marcel Ciolacu, liderul PSD a comunicat marți, după ce plenul reunit al Parlamentului a adoptat rectificarea bugetară amendamentul care prevede creșterea punctului de pensie cu 40%, că deficitul bugetar nu va crește. Potrivit liderului PSD Marcel Ciolacu, singura influență negativă negativă va fi resimțită de liberali. Ciolacu spune că aceștia „rămân fără banii cu care să-și cumpere noile mandate”.

„Astăzi am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari ”

„Astăzi am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari! Pensiile trebuie să crească cu 40%! Bani sunt! Guvernul mutase banii pensionarilor, copiilor și profesorilor în Fondul de rezervă și în capitolul Acțiuni Generale de la Ministerul Finanțelor, de unde puteau fi folosiți după bunul plac de Orban și Cîțu!!! Banii țării ajunseseră Pușculița electorală a PNL! Din care cumpărau primari, traseiști și voturi! PSD a făcut ce este corect! Am mutat banii înapoi la oameni! Pentru că sunt ai lor, nu ai lui Orban sau Iohannis! Deficitul bugetar nu crește cu niciun leu! Singurul impact negativ este pentru Orban și PNL care rămân fără banii cu care să-și cumpere noile mandate!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook, potrivit stiripesurse.ro.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: