Evenimentul Zilei > Monden > Ce se întâmplă cu corpul la un an după deces. Asta poate redefini totul
Ce se întâmplă cu corpul la un an după deces. Asta poate redefini totul

Ce se întâmplă cu corpul la un an după deces. Asta poate redefini totul

Un studiu a arătat că, la un an de la deces, corpul uman continuă să aibă mișcări semnificative.

Există viață după moarte? Această întrebare a provocat dezbateri aprinse în ultimii zeci de ani. Cu toate că răspunsul încă nu este clar, un lucru e cert: corpul uman, chiar și la un an de la deces, continuă să aibă „mișcări” semnificative.

Descoperirea bizară a fost făcută la prima ”fermă de corpuri” din Australia, un loc în care oamenii de știință din domeniul medical și criminalistic pot studia descompunerea umană. Timp de 17 luni de zile, cercetătorii au observat mai multe cadavre, realizând instantanee la fiecare 30 de minute. Spre surprinderea lor, cercetătorii au descoperit mișcări semnificative ale cadavrelor – de parcă trupul lipsit de viață se mișca din voința proprie.

Potrivit lui Alyson Wilson, cercetătoare la Universitatea Central Queensland, este normal ca această activitate să se manifeste în primele etape ale descompunerii. Cu toate acestea, oamenii de știință nu se așteptau să vadă cum membrele se mișcau chiar și la un an de la moarte.

Wilson, care a studiat criminologia și medicina, a spus: „Ceea ce am constatat a fost că brațele se mișcau în mod semnificativ. Dacă la începutul experimentului acestea erau lipite de copr, la doar câteva luni ele au ajuns în partea laterală a corpului.

Există viață după moarte? Corpul uman, mișcări semnificative la 12 luni de la deces

Potrivit lui Alyson Wilson, contracția este, cel mai probabil, un efect secundar al descompunerii naturale. Pe măsură ce corpul se mumifică, ligamentele se usucă și pot provoca mișcarea membrelor ca și cum ar fi în viață.

Cu toate acestea, descoperirea ar putea avea un impact destul de mare asupra domeniului științei criminalistice. Ea mai consideră că descoperirile ar putea ajuta la viitoarele investigații ale crimelor.

„Faptul că știm că mișcarea corpului poate rezulta din procesul de descompunere, va fi extrem de util atunci când vine vorba de a determina ce s-a întâmplat la locul unei crime”, a mai declarat Alyson Wilson, scrie Express.co.uk.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.