Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce se fură de pe marginea drumurilor: parcări, copaci, indicatoare, parapeți
Ce se fură de pe marginea drumurilor: parcări, copaci, indicatoare, parapeți

Ce se fură de pe marginea drumurilor: parcări, copaci, indicatoare, parapeți

O parcare din județul Hunedoara a fost furată cu totul, zilele trecute. Au dispărut băncile, masa, coșurile de gunoi și gardul din fier forjat care o înconjura, peste noapte. Tot ce a rămas a fost placa de beton cu care era pavat locul. Furtul a fost descoperit pe DN 76, între localitățile Brad și Groși. Cu adevărat halucinant, arată Alina Sabou, purtătorul de cuvânt al DRDP Timișoara, este că jaful a fost reeditat după altul dat, exact la fel, anul trecut, la numai patru kilometri depărtare.

”Parcarea a fost amenajată în cadrul proiectului de reabilitare a DN 76. Asemenea furturi au fost reclamate către Poliție și în trecut, SDN Deva constituindu-se parte civilă”, au anunțat oficialii DRDP Timișoara.

Hoții le dau mari bătăi de cap drumarilor din vest. Se fură constant de la copacii de pe marginea durmului, la indicatoare sau parapeți. ”Anul trecut, au mai fost semnalate furturi de bănci din spațiile de parcare, pe DN 6, pe raza secției Orșova, pe DN 76 și DN 66 în județul Hunedoara. De pe DN 69 Timișoara – Arad s-au furat coșurile de gunoi. Pe același DN 76 au mai dispărut  șase metri de lise de la parapetul metalic, pe DN 68A Margina – Ilia, tabla de la un indicator. Zonele cele mai ”atractive” sunt de-a lungul drumurilor aflate la deal și la munte”, a declarat pentru EVZ  purtătorul de cuvânt al DRDP Timișoara. Singura zonă evitată de hoți e Autostrada A1, deoarece obiectivul e păzit pe toată lungimea sa.