Evenimentul Zilei > Politica > Ce se coace în culisele Educației. Un doctor, șef peste școli în plină pandemie
Ce se coace în culisele Educației. Un doctor, șef peste școli în plină pandemie

Ce se coace în culisele Educației. Un doctor, șef peste școli în plină pandemie

PSD merge pe mâna unui profesor doctor, Leonard Azamfirei, pentru postul de ministru al Educației, dacă social-democrații vor forma noul Guvern.

Unul dintre oamenii de bază ai Partidului Social Democrat (PSD) în campania electorală este Leonard Azamfirei, profesor doctor, rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş. Este propunerea celor de la PSD pentru postul de ministru al Educației, în cazul în care social-democrații vor câștiga alegerile parlamentare ce sunt programate pentru data de 6 noiembrie și vor reveni la guvernare.

„Am merge cu dânsul la ministru al Educației”

În acest moment lucrăm la această echipă. Marea majoritate este conturată. Categoric, cu domnul Rafila o să mergem la Sănătate. Şi, dacă vom hotărî, pe domnul profesor Azamfirei, am merge cu dânsul ministru al Educaţiei”, declarat Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, pentru „Libertatea”. În acest moment, Ministerul Educației este condu de Monica Anisie, reprezentantă a partidului aflat pe guvernare, PNL.

Ciolacu spune că nu s-ar vedea șef al Executivului. Numele propuse pentru funcție de liderul PSD

În ceea ce-l privește, Marcel Ciolacu nu a spus clar că-și dorește să ajungă prim-ministru și afirmat că ia în calcul, pentru acest post, un tehnocrat. „E o decizie pe care trebuie să o iau împreună cu colegii mei. Nu am avut în acest moment această decizie. (…) S-ar putea să existe o abordare care câteodată a funcţionat şi câteodată nu. Nu cred în teoria neapărat că prim-ministrul trebuie să fie şi preşedinte de partid. Aş vrea să ieşim din aceste clişee. (…). Este o abordare (n.r. – nominalizarea unui tehnocrat pentru funcţia de premier)”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a lansat și trei variante de nume care ar putea să ajungă șefi ai Executivului, dacă PSD își atinge țelul la finalul alegerilor parlamentare din luna decembrie a acestui an. Primii doi au mai fost premieri ai României. „Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Vasile Dâncu și mulți alții sunt potriviți”, a spus Ciolacu la Antena 3.