Editura Evenimentul si Capital

Ce se ascunde în spatele desenelor tale inconștiente | Cu românul la psiholog

Eveline Osnaga
Autor: | | 1 Comentarii | 4131 Vizualizari

Se pare că micile desene pe care unii dintre noi le schițează fără să se gândească, în timpul unei discuții telefonice sau în timpul unei ședințe la birou, ne pot dezvălui foarte multe despre personalitatea și motivele care stau la baza acțiunilor noastre

Pentru a interpreta cât mai corect, o să luăm în calcul: zona din pagină unde a fost realizat desenul, culorile utilizate și, nu în ultimul rând, complexitatea schiței.

Zona din pagină

Extrovertiții sunt cei care desenează în mijlocul unei foi de hârtie, evidentă fiind nevoia lor de a fi în centrul atenției. Partea de sus a paginii este preferată de oamenii cu o mare încredere în ei înșiși, în timp cei care își așează desenele în partea dreaptă a foii, sunt mai organizați și au viziuni mai ample despre planurile de viitor. Atunci când desenele sunt orientate în partea stângă a paginii, persoanele care desenează sunt, de cele mai multe ori, nostalgice sau sunt încercate des de regret. O schiță desenată în partea de jos a unei foi sugerează o natură practică și, în anumite conjuncturi, chiar o stare de depresie.Culorile

Atunci când schițăm desenele cu pixul și alegem să îngroșăm sau să scoatem în evidență anumite părți ale desenului, dezvăluim, de fapt, îngrijorare și chiar pesimism, iar atunci când alegem culori cât mai discret, fară a da amploare, scoatem în evidență timiditatea și nehotărârea.

Este bine de știut că, atunci când desenăm pe hârtie, conștientizarea comportamentului nostru este limitată, ceea ce înseamnă că pixul este ghidat mai mult de inconștient, iar acest aspect ne ajută să găsim interpretări la starea de spirit pe care o avem atunci când, pe langă notițele importante pe care le avem, alegem să desenăm ceva.

Câteva explicații cu privire la semnifi cația acestor desene

  • Cercuri și inele

Obiectele rotunde indică faptul că aveți o dorință de a intra în contact cu alții sau relevă dorința de a lucra în echipă. Formele rotunde pot dezvălui și faptul că vă simțiți singur și deconectat de restul lumii, dar și că simțiți că nu sunteți important pentru cei din jur. Cercul în anumite situații poate fi interpretat ca semn al perfecțiunii.

  • Săgețile

Aceasta este direcția conform căreia viața ta este orientată. O săgeată îndreptată în sus este un semn că ești orientat spre ceilalți, în jos, vă concentrați la nevoile și stările emoționale pe care le aveți într-o anumită perioadă. Săgeata orientată spre stânga înseamnă că trăiți mai mult din amintiri și vă uitați mai mult spre trecut, în timp ce în cazul în care săgeata indică spre dreapta înseamnă că treceți printr-o perioadă în care vă faceți planuri de viitor și că aveți perspective foarte ample.

  • Stele

CUTREMUR in USR! LOVITURA pentru Dan Barna, chiar in fieful partidului

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI