Evenimentul Zilei > Social > Ce poți mânca pe litoralul românesc la un preț decent. Un meniu atractiv costă sub 50 de lei
Ce poți mânca pe litoralul românesc la un preț decent. Un meniu atractiv costă sub 50 de lei

Ce poți mânca pe litoralul românesc la un preț decent. Un meniu atractiv costă sub 50 de lei

În fiecare an, prețurile de pe litoralul românesc le dau bătai de cap turiștilor care aleg să își petreacă vacanța la mare. Cu toate acestea, există locuri la Marea Neagră unde poți mânca pe săturate chiar și cu 50 de lei.

Un turist care a ales să își petreacă vacanța în stațiunea Jupiter de pe litoralul românesc a postat pe rețelele de socializare o imagine cu mâncare p care a servit-o și pe care a dat mai puțin de 50 de lei. Astfel, pentru o porţie de muşchi file de porc, ciuperci sote şi o porţie de gogoşari în oţet, bărbatul a plătit 46,68 de lei.

Prețul uimitor al unei porții de paste din Vama Veche

Cazul în care bărbatul a plătit pe prânzul său mai puțin de 50 de lei este destul de rar întâlnit în stațiunile de pe litoral. În ultimele zile au apărut în spațiul public tot mai multe poze pe care turiștii le postează de la localurile în care merg să mănânce.

Recent, ce a uimit pe mulți este prețul unei porții de paste din Vama Veche. O porție de 350 de grame de paste carbonara costă nu mai puțin de 77 de lei într-un local din Vama Veche, potrivit b1tv.ro.

„Probabil cel mai scump restaurant dintr-un camping din lume… Toate restaurantele din Vamă s-au scumpit, dar unele au ajuns chiar la prețuri astronomice”, a precizat turistul alături de fotografia care arată o poză cu meniul.

Prețurile cazărilor de pe litoral

În ceea ce privește prețurile cazărilor pe litoralul românesc, cea mai scumpă stațiune rămâne Mamaia. Aici, o săptămână de cazare la un hotel de patru stele variază între 3.579 și 6.299 de lei, cu mic dejun inclus.

La fel sunt prețurile și în Eforie Nord. În funcție de serviciile pe care le aleg, prețurile unui hotel de patru stele variază între 2.206 și 6.896 de lei. La un hotel de trei stele prețurile variază între 1.920 și 2.640 de lei.

În Vama Veche, prețurile sunt mai mici. Spre exemplu, la un hotel de două stele, pentru o săptămână de cazare, oamenii trebuie să scoată din buzunare 2.570 de lei, informează româniatv.net.