Cât costă o vacanță la mare în 2022. Cea mai ieftină stațiune de pe litoralul românesc

Cât costă o vacanță la mare în 2022. Cea mai ieftină stațiune de pe litoralul românesc Sursa foto: Arhiva EVZ

O vacanță la mare ajunge adesea să coste la fel ca una în străinătate. Încă de la începerea sezonului estival, stațiunile de pe litoralul românesc sunt pline de turiști. Și anul acesta, la fel ca în fiecare an, prețurile s-au mențiun ridicate. Cât ajung să coste cazarea și mâncarea în stațiunile de pe litoralul Mării Negre.

Cea mai ieftină stațiune de pe litoralul românesc, Costinești, e plină de turiști, lucru ce anunță vârful sezonului de vară. Plaja este aglomerată, iar turișitii și-au așezat prosoapele și cearșafurile foarte aproape de apă. Este foarte cald, dar apa mării are 25 de grade, optimă pentru baie. Mulți tineri spun că au ales stațiunea Costinești pentru atmosferă și pentru distracție.

Cât costă cazarea și mâncare în Costinești

În Costinești, restaurantele cu autoservire sunt și ele pline. Un meniu al zilei costă 30 de lei și conține ciorbă, felul doi și desert.

O cameră dublă la un hotel de două stele costă 195 de lei, ar dacă turiștii optează și pentru mic dejun, prețul ajunge la 220 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă vorbim de o cameră dublă la un hotel de trei stele, aceasta costă 209 lei fără mic dejun inclus, potrivit  știrileprotv.

Cât costă o bere la draft pe litoral

Și prețurile la băutură variază pe litoral. În multe dintre stațiunile de la mare, o simplă bere la draft a ajuns să coste peste 10 lei.

Spre exemplu, în stațiunea Mamaia, o bere la draft costă 13 lei, iar în Năvodari este între 7 și 8 lei. În unele localuri, poate ajunge și la 15 lei, iar în club este 25 de lei.

În Vama Veche, o bere costă între 6 și 22 de lei, în funcție de local.

Inspectorii ANSVSA, cu ochii pe litoral

Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) îi avertizează pe turiștii de pe litoral că trebuie să fie atenți la ce consumă. Numai în weekend-ul trecut au dat amenzi în valoare de peste 440.000 lei pentru neregulile găsite în restaurante.

„Dintre principalele nereguli constatate, menţionăm: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare”, a transmis ANSVSA.