Obiceiuri zilnice care golesc buzunarele. Cum scapi de ele

Obiceiuri zilnice care golesc buzunarele. Cum scapi de ele Sursa foto: Arhiva EVZ

Anumite obiceiuri zilnice, care la prima vedere par inofensive, au un impac mare asupra resurselor financiare, lăsându-vă fără economii. Chiar dacă nu sunt cheltuieli semnificative în mod individual, pe termen lung se vor observa.

Ce riscuri au cumpărăturile impulsive

Conform statisticilor, 69% dintre adulții din Statele Unite au economii sub 1.000 de dolari. Acest comportament de a cheltuieli banii impulsiv afectează șansele de a economisi bani pe termen lung.

În plus, anumite obiceiuri pot avea consecințe semnificative pe termen lung, punând în pericol stabilitatea financiară sau perioada pensionării.

Cum putem rămâne fără bani din cauza escrocilor.

Risipa alimentară, unul dintre dușmanii economiilor

Deși suma de 10 lei pentru o cafea poate părea nesemnificativă, transformarea acestui obicei într-un ritual zilnic se poate resimte în timp. O alternativă pentru a economisi bani este prepararea cafelei acasă.

De asemenea, o altă categorie de cheltuieli asemănătoare este reprezentată de băuturile energizante sau alte produse similare.

Cremă de cafea

Cremă de cafea. Sursa foto: Pixabay

Un alt obicei care consumă foarte mulți bani este obiceiul de a lua masa în oraș, având în vedere că, în medie, costul unei mese este de aproximativ 100 de lei. O soluție poate fi gătitul acasă, care este mult mai sănătos.

De asemenea, risipa alimentară reprezintă un factor suplimentar care poate afecta bugetul personal. Folosind alimentele, fără a le irosi, se pot economisi banii. Alimentele neconsumate pot fi păstrate și reutilizate pentru o masă viitoare, iar astfel la o gestionare mai eficientă a bugetului.

În plus, cumpărăturile pe stomacul gol cresc probabilitatea achiziționării unor produse de care nu sunt utile.

Pentru a evita cheltuielile impulsive, se recomandă planificarea unei liste și și respectarea strictă a acesteia.

Mâncare

Mâncare. Sursa foto: pixabay

Viciile golesc rapid contul

Fumatul reprezintă unul dintre cele mai costisitoare obiceiuri zilnice. Renunțarea la acest obicei nu doar că permite economisirea unor sume semnificative de bani, dar contribuie și la îmbunătățirea stării de sănătate.

De asemenea, și băuturile alcoolice sunt o cheltuială mare. Reducerea sau renunțarea la consumul frecvent poate avea un impac pozitiv asupra economiilor, sprijinind o gestionare mai eficientă a resurselor financiare.

țigări, fumat

Fumat. Sursa Foto: Arhiva EVZ

 

Jocurile de noroc se dovedesc a fi la fel de nocive din punct de vedere financiar precum fumatul sau consumul excesiv de alcool.

Deși participarea la loterie poate părea un mod de a testa norocul, probabilitatea de câștig este extrem de redusă, iar aceste cheltuieli, acumulate în timp, nu au beneficii.

Un alt obicei dezavantajos este condusul agresiv, care determină un consum crescut de combustibil și, implicit, costuri mai ridicate. Adoptarea unui stil de condus mai prudent poate contribui semnificativ la reducerea cheltuielilor.

Abonamentele pe care nu le folosești

O altă modalitate pentru reducerea cheltuielilor este renunțarea la abonamentele nefolosite. De exemplu, costurile serviciilor de streaming au crescut semnificativ în ultima perioadă.

Dacă există mai multe abonamente la diverse platforme, se poate renunța la abonamentul cel mai puțin utilizat.

televizor

Televizor. Sursă foto: Unsplash

Un alt aspect care poate genera cheltuieli semnificative îl reprezintă hainele de firmă. Deși unele persoane consideră important să fie în pas cu moda, există situații în care anumite haine rămân nepurtate, transformându-se într-o investiție inutilă.

Ne puteți urmări și pe Google News