Evenimentul Zilei > Social > Cele mai faimoase baruri din Vama Veche au fost demolate. S-a lăsat cu circ la malul mării
Cele mai faimoase baruri din Vama Veche au fost demolate. S-a lăsat cu circ la malul mării

Cele mai faimoase baruri din Vama Veche au fost demolate. S-a lăsat cu circ la malul mării

Cele mai îndrăgite baruri de pe plaja din Vama Veche au fost demolate după ce oamenii legii au descoperit că nu aveau autorizație. Inspectoratul de Stat în Construcții a făcut un control, iar Primăria a acționat.

Cu toate că au mai rămas doar câteva săptămâni de vară, celebrele baruri de pe plaja din Vama Veche au fost demolate pentru că nu aveau autorizație. Reprezentanții de la Inspectoratul de Stat în Construcții au cerut Primăriei să treacă la fapte după ce au constatat mai multe probleme.

Jandarmii și polițiștii au intervenit astăzi pe plaja din Vama Veche pentru a calma spiritele după ce a fost emis ordinul de demolare al unui bar foarte frecventat din stațiune. Patronii au declarat că au contestat în instanță decizia de demolare și au depus solicitare conform legii că își vor demola singuri în termen de 90 de zile. Cu toate astea, autoritățile nu au mai stat pe gânduri și au trecut direct la fapte.

Sursă EVZ

Ce spun reprezentanții barului din Vama Veche

Reprezentanții barului au mai precizat că au ordonanță președințială pentru stoparea demolării, dar oamenii legi spun că decizia instanței pentru stoparea demolării nu a fost emisă. Nu este singura locație din Vama Veche care are parte de acest tratament.

Sursă EVZ

Primarul din Limanu, Daniel Georgescu, susţine că demolările vin prin dispoziție de primar, după ce au fost constatate construcții ridicate ilegal pe plajă, potrivit ziuaconstanta.ro

Prețurile din Vama Veche au explodat

Vama Veche se confruntă și cu o altă problemă. Cu toate că această stațiune era faimoasă pentru distracție cu bani puțini, prețurile au explodat. Turiștii au răbufnit după ce au văzut că trebuie să plătească o avere pentru o porție de mâncare.

Un turist a povestit că a dat 77 de lei pentru o porție de paste de 350 de grame. Acesta se afla la un camping din Vama Veche, nu la un restaurant de lux. „Probabil cel mai scump restaurant dintr-un camping din lume… Toate restaurantele din Vamă s-au scumpit, dar unele au ajuns chiar la prețuri astronomice”, a scris autorul postării.

„În banii ăștia îmi iau bilet de avion cu Wizz Air și mănânc paste de la mama lor”, „Sper că shaormele sunt mai accesibile. Altfel îmi anulez rezervarea la hotel”, „Guvernul vine în sprijin cu o reducere de 50 bani”, „Hai lasă-mă. Azi în Roma: 10 euro (50 lei). Și mănânci și vezi monumente antice”, „Poate dacă sunt carbonara au pus în preț și certificate verzi , emisii de carbon”, au comentat alți turiști.