Ce poți face cu brânza rămasă în frigider. Două rețete ușoare

Ce poți face cu brânza rămasă în frigider. Două rețete ușoareBrânză. Sursa foto: Pixabay

Brânza rămasă în frigider poate fi folosită în numeroase rețete rapide. Dacă ai felii de cașcaval sau telemea de la micul dejun, le poți adăuga în salate, paste sau pizza. Iată două variante în care le poți adăuga.

Paste cu brânză. Rețetă simplă

La această rețetă poți folosi penne, spaghete sau fusilli și orice tip de brânză rămasă în frigider.

Ingredientele necesare pentru această rețetă

  • 200 g paste cu ou
  • 150 g brânză (brânză de vaci, mozzarella, feta sau orice brânză pe care o ai)
  • 50 g unt
  • 1 cățel de usturoi
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • 1/2 cană de lapte
  • sare
  • piper
  • o legătură de pătrunjel proaspăt sau câteva frunze de busuioc
  • parmezan

Mod de preparare

Pune pastele la fiert într-o oală mare cu apă sărată. După ce s-au  fiert, scurge-le și păstrează puțină apă pentru sos.  Într-o tigaie mare, topeste untul și adaugă usturoiul tocat mărunt. Adaugă brânza tăiată în bucăți mici sau sfărâmată, iar apoi toarnă laptele și smântâna. Amestecă până se topește brânza și sosul devine omogen.

Paste

Paste. Sursa foto: Pixabay

Toarnă sosul de brânză peste paste și amestecă totul. Dacă acesta nu are o consistență ușor lichidă, adaugă puțină apă de la paste. Pentru un plus de gust, presară deasupra pătrunjelul tocat și parmezanul ras.

Pizza cu brânză

În zilele friguroase, o pizza preparată în casă va fi pe placul întregii familii. Nu va fi necesar să cumperi ingrediente sofisticate pentru pregătirea acestui deliciu, ci poți folosi brânza sau mezelurile rămase în frigider.

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 150 ml apă călduță
  • 1 linguriță drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 linguri ulei de măsline

Ingrediente pentru topping:

  • 150 g brânză (mozzarella, brânză de vaci, feta)
  • 1 cană cu sos de roșii
  • 1 ceapă
  • 1 mână de măsline negre
  • 1 linguriță oregano/busuioc
  • o lingură ulei de măsline

Cum prepari aluatul

Într-un bol mare, amestecă făina cu drojdia, zahărul și sarea. Adaugă apă călduță și uleiul de măsline.

Frământă aluatul timp de aproximativ 5-7 minute, până când devine elastic. Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul să crească timp de aproximativ o oră, până își dublează volumul.

Pizza

Pizza. Sursa foto: Pixabay

După ce aluatul a crescut, întinde-l pe o tavă de pizza unsă cu ulei de măsline sau pe hârtie de copt și întinde deasupra sosul de roșii. Așează deasupra aluatului ingredientele preferate și coace pizza în cuptorul preîncălzit la 220 de grade.

De asemenea, brânza rămasă în frigider poate fi adăugată în salate.