Criza politică și guvernamentală creată de demiterea de către premierul Florin Cîțu a ministrului Sănătății Vlad Voiculescu afectează și bulversează întreaga Românie. Astfel, USR-PLUS, după prezentarea propriei poziții în această problemă, susținând căderea guvernului Cîțu,este în căutarea unei soluții pentru noua propunere de premier în varianta menținerii actualei coaliții de guvernare.

USR-PLUS acționează în sensul unei nominalizări de premier

Din ceea ce s-a prezentat oficial momentan niciun lider din formațiunea PNL cu a șovăit sau cedat și toți susțin pe actualul premier al României, Florin Cîțu și guvernul său pentru continuarea implementării proiectelor de guvernare.

Totuși , surse credibile din media românească, inclusiv Antena 3, susțin că se poartă discuții, mai mult sau mai puțin informale sau formale, pentru nominalizarea pentru funcția de premier a lui Ludovic Orban din partea formațiunii USR-PLUS. Oficial, Ludovic Orban a declarat, în primele ore ale după-amiezii ,că nu se pune problema demiterii lui Florin Cîțu, cel puțin PNL nu susține această idee.

Sursele indică cu convingere că USR-PLUS vede în acest fel soluționarea acestei crize cât mai rapid, în timp ce pentru liberali principala soluție la criza creată este numirea cât mai rapidă a unui interimar la Ministerul Sănătății și ulterior a unui ministru care să poată gestiona cât mai rapid problemele din sistemul medical românesc.

România – în mijlocul unei crize politice și guvernamentale neașteptată

România nu are în acest moment un ministru al Sănătății în situația în care pandemia COVID-19 cunoaște o nouă fază și ar fi nevoie de măsuri ferme pentru a evita o explozie fără precedent a noilor cazuri de COVID-19. Situația creată devine scandaloasă și în același timp riscă să atragă atenția în plan internațional, cu efecte negative în toate domeniile și cu o scădere a credibilității țării noastre.

România avea nevoie în această perioadă de stabilitate, iar o criză politică și guvernamentală de durată ar putea afecta enorm societatea și economia românească.