Evenimentul Zilei > Politica > Ce plan ar avea USR PLUS. Ce discuții au purtat cu liderul PNL, Ludovic Orban
Ce plan ar avea USR PLUS. Ce discuții au purtat cu liderul PNL, Ludovic Orban

Ce plan ar avea USR PLUS. Ce discuții au purtat cu liderul PNL, Ludovic Orban

Formațiunea politică USR-PLUS este în căutarea unei nominalizări de premier înaintea prezentării în fața președintelui Klaus Johannis, care va avea loc probabil mâine sau cel târziu în zilele următoare. Unele surse din presa românească susțin că există discuții pentru propunerea ca premier a lui Ludovic Orban cu susținerea USR-PLUS.

Criza politică și guvernamentală creată de demiterea de către premierul Florin Cîțu a ministrului Sănătății Vlad Voiculescu afectează și bulversează întreaga Românie. Astfel, USR-PLUS, după prezentarea propriei poziții în această problemă, susținând căderea guvernului Cîțu,este în căutarea unei soluții pentru noua propunere de premier în varianta menținerii actualei coaliții de guvernare.

USR-PLUS acționează în sensul unei nominalizări de premier

Din ceea ce s-a prezentat oficial momentan niciun lider din formațiunea PNL cu a șovăit sau cedat și toți susțin pe actualul premier al României, Florin Cîțu și guvernul său pentru continuarea implementării proiectelor de guvernare.

Totuși , surse credibile din media românească, inclusiv Antena 3, susțin că se poartă discuții, mai mult sau mai puțin informale sau formale, pentru nominalizarea pentru funcția de premier a lui Ludovic Orban din partea formațiunii USR-PLUS. Oficial, Ludovic Orban a declarat, în primele ore ale după-amiezii ,că nu se pune problema demiterii lui Florin Cîțu, cel puțin PNL nu susține această idee.

Sursele indică cu convingere că USR-PLUS vede în acest fel soluționarea acestei crize cât mai rapid, în timp ce pentru liberali principala soluție la criza creată este numirea cât mai rapidă a unui interimar la Ministerul Sănătății și ulterior a unui ministru care să poată gestiona cât mai rapid problemele din sistemul medical românesc.

România – în mijlocul unei crize politice și guvernamentale neașteptată

România nu are în acest moment un ministru al Sănătății în situația în care pandemia COVID-19 cunoaște o nouă fază și ar fi nevoie de măsuri ferme pentru a evita o explozie fără precedent a noilor cazuri de COVID-19. Situația creată devine scandaloasă și în același timp riscă să atragă atenția în plan internațional, cu efecte negative în toate domeniile și cu o scădere a credibilității țării noastre.

România avea nevoie în această perioadă de stabilitate, iar o criză politică și guvernamentală de durată ar putea afecta enorm societatea și economia românească.