Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce ne așteaptă de Revelion: „Pe balcon, la geam sau la TV”. Arafat a spus-o limpede!
Ce ne așteaptă de Revelion: „Pe balcon, la geam sau la TV”. Arafat a spus-o limpede!

Ce ne așteaptă de Revelion: „Pe balcon, la geam sau la TV”. Arafat a spus-o limpede!

În noaptea de Anul Nou ieșim în balcon, privim pe geam sau ne uităm la programele difuzate de televiziuni, în loc să mergem la petreceri cu prietenii sau cu familia.

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a făcut o serie de recomandări cu privire la ceea ce ar trebui să facă românii în noaptea trecerii dintre ani, de Revelion. Potrivit spuselor sale, Guvernul nu ia în calcul relaxarea măsurilor adoptate în vederea restrângerii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Raed Arafat a precizat că la nivel guvernamental nu există nici o discuție, la acest moment, în vederea prelungirii permisiunii de circulație până la ora 1:00, așa cum își doresc reprezentanții industriei HoReCa.

„Nu există în acest moment, eu știu că nu avem în acest moment intenția să modificăm regulile. Înțeleg că HoReCa vrea până la ora 1:00, dar este exact situația în care oamenii vor vrea să meargă la petreceri și peste tot, în locuri greu de controlat și să se infecteze. Înțeleg situația lor financiară, dar ei trebuie să înțeleagă că o astfel de recomandare nu este foarte bună pentru populația care vrea să meargă în astfel de locații”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat a precizat că regulile, menite să combată pandemia de COVID-19, care au fost adoptate prin hotărâre de guvern nu vor fi relaxate, dar nici înăsprite.

„Regulile care au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern rămân. Nu avem intenția să înăsprim regulile, dar nu avem intenția să relaxăm regulile”, a mai spus șeful DSU.

Petrecere de Revelion la televizor

Întrebat cum ar putea petrece românii în noaptea de Anul Nou, Raed Arafat a precizat că oamenii vor putea ieși pe balcon, să privească pe fereastră sau la televizor.

„Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor”, a precizat secretarul de stat, care a continuat: „Sunt convins că unii vor coborî în fața blocului, dar să iasă cu mască, să respecte regula din spațiul public. Dar nu concerte, nu petreceri, așa ceva nu va fi posibil”.

În acest context, Arafat a mai spus că cei care au făcut deja rezervări în hoteluri și pensiuni în stațiunile montane, ar trebui să se comporte ca și cum ar fi acasă, să ia mâncarea în camera și să evite contactul cu alte persoane în cadrul petrecerilor sau a altor evenimente similare.