Evenimentul Zilei > International > Guvernul primește un ULTIMATUM de la VÂRFUL EUROPEI. Această TAXĂ TREBUIE ELIMINATĂ
Guvernul primește un ULTIMATUM de la VÂRFUL EUROPEI. Această TAXĂ TREBUIE ELIMINATĂ

Guvernul primește un ULTIMATUM de la VÂRFUL EUROPEI. Această TAXĂ TREBUIE ELIMINATĂ

Comisia Europeană îi solicită României să respecte legislația Uniunii Europene cu privire la rambursarea rambursarea taxelor de înmatriculare a autoturismelor percepute în mod necuvenit, în următoarele două luni, potrivit unui anunț făcut joi.

„Comisia a decis astăzi – n.r. joi – să trimită României un aviz motivat, pentru că nu asigură rambursarea integrală și imediată a taxelor de înmatriculare a vehiculelor de ocazie achiziționate din alte state membre”, menționează „Pachetul de acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligațiilor din luna ianuarie: principalele decizii”, scrie Newsteam.

Anterior acestei decizii, Curtea de Justiție a UE a considerat că aceste taxe încalcă normele UE, respectiv articolul 110 din Tratatul de Funcționare al UE.

„Normele românești privind restituirea taxelor nu respectă principiile cooperării loiale, echivalenței și efectivității. Dacă România nu ia măsuri în următoarele două luni, Comisia poate decide să trimită cazul în fața Curții de Justiție a UE”, subliniază reprezentanții CE.