"În luna ianuarie a acestui an, la scurt timp după ce m-am mutat cu iubita mea iraniană în Bucureși, am fost părăsit. Situația a fost mai complicată. Ea era imigrantă din Iran, ceea ce a făcut-o mai exotică. Ba chiar, acesta a fost unul dintre motivele pentru care m-am îndrăgostit de ea.

După ce m-a părăsit, am simți că întreaga lume se prăbușește în fața ochilor mei. Ne-am făcut planuri de căsătorie și apoi să călătorim împreună, însă totul pierise. În acel moment, am fost nevoit să investesc în altceva, în ceva măreț. Și ce „proiect” mai nebunesc decât să pornesc din Alaska într-o expediție pe bicicletă, pe cel mai lung drum al lumii, până în Argentina, exista?", a mărturisit tânărul, potrivit boredpanda.com.

Pe 22 decembrie, Radu scria pe Facebook:  "Acum că mai am puțin și termin de pedalat Statele Unite ale Americii cred că este momentul oportun să fac o scurtă introspectivă și să vă zic câteva cifre statistice interesante ale expediției ‪#‎cycletheamericas. De pe 5 august și până azi s-au scurs