Evenimentul ZileiPoliticaCe DECLARAŢII a făcut Traian Băsescu despre Klaus Iohannis!

Ce DECLARAŢII a făcut Traian Băsescu despre Klaus Iohannis!

Ce DECLARAŢII a făcut Traian Băsescu despre Klaus Iohannis!
În interviul acordat News.ro, fostul preşedinte, Traian Băsescu, a făcut declaraţii despre Klaus Iohannis şi mandatul acestuia.

Întrebat cum vede cei doi ani de mandat ai lui Klaus Iohannis şi dacă ar fi făcut altceva în locul lui, Băsescu a precizat că nu ar compara preşedinţii.

„N-aş compara preşedinţii între ei. Fiecare preşedinte are responsabilitatea lui. E perioada de stagiatură pe funcţie, pentru că nu există o şcoală de preşedinţi. Pe măsură ce o să treacă timpul, o să devină tot mai bun.”

De asemenea, Traian Băsescu opinează că în această funcţie se învaţă foarte bine statul şi că, odată cu trecerea timpului, un preşedinte devine tot mai bun.

„Oricine e acolo devine mai bun pe măsură ce trece timpul. E ca vinul preşedintele, cu cât se învecheşte cu atât e mai bun. Dacă obţine al doilea mandat, va fi mai bun decât în primul mandat. Acolo este locul în care înveţi foarte bine statul. Nu ai ce să faci prea multe. Executivul este cel care gestionează reformarea statului, dar îl înveţi şi ştii toate păcatele din acea funcţie.”

Fostul preşedinte a fost întrebat dacă numirea Guvernului este un pas dificil pentru Iohannis şi i s-a amintit că a fost în aceeaşi situaţie.

„Este (un pas dificil – n.r.). Nu vom fi într-o astfel de situaţie, nu va fi un partid cu 50%+1 şi atunci preşedintele va trebui să decidă dacă vrea un Guvern partener, cum să acţioneze pentru a-l avea. Inexistenţa unui partid cu 50% îi dă această marjă preşedintelui. Să vedem. Eu aş juca în aşa fel încât să am un Guvern partener, pentru că am văzut tot din experienţă ce se întâmplă când ai Guvern care nu ţi-e partener, am avut patru ani guvernarea cu Tăriceanu, trei ani cu Victor Ponta. Iată, şapte ani din 10 în care am avut Guverne ostile. Miza unui preşedinte, să aibă un Guvern partener, împreună cu care să-şi realizeze şi priorităţile mandatului lui este uriaşă.” 

 


Accesează: