Ce cadou a primit Elena Băsescu de la tatăl ei. Valorează peste 150.000 de euro

Ce cadou a primit Elena Băsescu de la tatăl ei. Valorează peste 150.000 de euro Sursa Foto: Arhiva EVZ

Traian Băsescu a fost mereu un om bogat, după propriile declarații, încă de dinainte de 1989, când era căpitan de vas. Dar tot mereu a fost și un bărbat galant, iar bârfele nu au întârziat să apară. Însă ultimul gest le întrece pe toate.

Traian Băsescu i-a donat fiicei sale o vilă care valorează peste 150.000 de euro. Imobilul nu se mai regăsește în declarația de avere a fostului președinte.

În familia Băsescu, tranzacțiile imobiliare sunt la ordinea zilei. Fiica sa cea mică a primit „cadou“ de la fostul președinte o vilă de peste 100.000 de euro. Și Ioana Băsescu a primit, în trecut,  de tatăl ei o locuință în Otopeni. De-a lungul timpului, cei doi au făcut și schimb de mașini, dar s-au și împrumutat reciproc cu sume mari de bani.

Proprietate valoroasă

Traian Băsescu i-a donat anul trecut fiice sale Elena vila din Mihăileanu pe care o primise pe vremea când era primarul Capitalei. Imobilul a ajuns în posesia fostului președinte în 2002 ca locuință de serviciu, după ce anterior fusese închiriat de Ambasada Germaniei la București. În 2003 Traian Băsescu a cumpărat vila și a plătit pentru ea 19.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

În declarația de averea din 2022 a fostului președinte al României, această vilă nu se mai regăsește printre proprietățile deținute de Traian Băsescu. Potrivit Jurnalul, acesta i-a donat imobilul, care acum valorează 158.000 de euro, fiicei sale mai mici.

Trazacții în familie

Potrivit sursei citate, și Ioana Băsescu a beneficiat de o donație din partea tatălui său. Este vorba despre o vilă din Otopeni. Între cei doi au existat multe alte tranzacții de-a lungul timpului. Ioana Băsescu i-a cumpărat tatălui ei un Ford B-max în anul 2012. Apoi, în 2021, ea a cumpărat, tot de la tatăl ei o Dacia Duster pe care a plătit 9.000 de euro.

De asemenea, Traian Băsescu ar fi împrumutat-o pe fiica sa cu 125.000 de euro în anul 2014. Banii au fost restituiți un an mai târziu. În primăvara lui 2022 a venit rândul Ioanei Băsescu că își ajute tatăl. Ea i-ar fi dat cu împrumut 100.000 de euro. Fostul președinte a avut nevoie de bani pentru a-și cumpăra un apartament. El a pierdut vila de protocol, dar și alte privilegii după ce a fost declarat colaborator al Securității de Înalta Curte de Casație și Justiție, potrivit jurnalul.ro.