Ce amenzi riscă șoferii care nu au mașinile dotate cu stingător de incendiu. Kitul de siguranță, esențial în anumite situații

Ce amenzi riscă șoferii care nu au mașinile dotate cu stingător de incendiu. Kitul de siguranță, esențial în anumite situații Sursa foto: arhiva EVZ

Noi motive de amendă în Codul Rutier, pentru șoferi. Sunt tot felul de obligații pe care le au proprietarii de mașini, iar nerespectarea acestora aduce sancțiuni din partea poliției.

Conform Codului Rutier, șoferii care nu au mașinile echipate cu kit de siguranță riscă amenzi considerabile. De altfel, în urma unui incident petrecut în Pasajul Unirii din Capitală, pilotul de raliu Titi Aur a vorbit despre importanța deținerii unui stingător de incendiu.

Legislația în vigoare prevede ca acest kit de siguranță să conțină o trusă medicală, două triunghiuri reflectorizante, dar și un stingător de incendiu. Cuantumul amenzilor pentru cei care nu dețin astfel de echipamente variază între 580 - 725 de lei.

Amenzi pentru șoferii care nu dețin un kit de siguranță

Prețul unui kit de siguranță pentru autoturism pleacă de la suma de 150 de lei, iar variantele premium ajung și la 500 de lei. Acesta este deosebit de important în caz de accident sau imediată necesitate. De altfel, importanța kitului de siguranță a fost adusă în discuție în urma incidentului petrecut pe 18 octombrie în Pasajul Unirii din București, când o mașină a luat foc.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Incendiul nu a afectat și alte instalații sau echipamente ale pasajului. Autoturismul a ars integral. Nu a fost necesar să fie mesaj RO-Alert, atâta timp cât noi am evacuat 20 de persoane, iar restul s-au evacuat pe jos”, a transmis Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov.

Șoferii din București, impasibili față de un incident petrecut în Pasajul Unirii

Conform imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere, mașina respectivă ardea, asta în timp ce restul participanților la trafic au decis să ignore incendiul.

„Dacă din acei șoferi care treceau se opreau măcar trei-patru și foloseau extinctoarele, acest incident era unul minor. Era îndeajuns ca acei șoferi care trec și nu sunt așa speriați, implicați emoțional, să stingă incendiul cu ajutorul extinctoarelor. Cine nu se pricepe, mai bine să stea deoparte, pentru că mai mult încurcă”, a transmis pilotul de raliuri Titi Aur.

Pasajul Unirii va fi închis până joi

Pasajul Unirii va fi închis până joi, după ce o mașină a luat foc marți dimineață în timp ce se afla în tunel. Un fum gros a cuprins întreg pasajul. Acum, autoritățile vor să facă mai multe verificări în zonă, inclusiv la sistemul de ventilație.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. În autoturismul cuprins de flăcări se aflau doi adulți și un copil. Focul a pornit din partea din față a mașinii, în timp ce autovehiculul se afla în mers. La momentul în care incendiul a luat amploare, în pasaj se mai aflau aproximativ 100 de autoturisme. Conducătorii auto și-au abandonat mașinile și au încercat să iasă din tunel. 20 de persoane au fost evacuate de forțele de ordine.

„În momentul în care ia foc un autovehicul este normal ca în interiorul pasajului cantitatea de fum să fie mai mare. Pentru a preveni orice fel de incident, participanţii la trafic au fost evacuaţi până la restabilirea unei atmosfere normale în pasaj“, a transmis prefectul Capitalei Toni Greblă, conform Fanatik.