Ce alimente care te fac mai DEŞTEPT. Mănânci şi îţi ajuţi MEMORIA
- Agrama Andreev
- 25 mai 2015, 19:09
Un regim alimentar sănătos potenţează creierul, îmbunătăţeşte memoria şi capacitatea mentală. Potrivit unui studiu, publicat de revista britanică "Neurology", o dietă sănătoasă trebuie să conţină mari cantităţi de legume, dar şi fructe uscate şi peşte.
De asemenea, experţii atraga tenţia că omul trebuie să aibă un consum moderat de alcool şi carne roşie. Ziarul spaniol ABC, citat de Agerpres, publică într-un articol o listă cu aceste şapte "superalimente".
Brocoli este un superaliment uşor de găsit în orice supermarket, care conţine mulţi nutrienţi ce contribuie la creşterea longevităţii. Este unul dintre alimentele cu cei mai mulţi nutrienţi şi cu un aport de numai 30 de calorii la o farfurie.
Măr. Un mărul conţine doar în jur de 50 de calorii, dar este o mare sursă de antioxidanţi, fibră, vitamina C şi potasiu.
Coacăzele sunt cunoscute ca superalimente pentru că sunt bune pentru a ţine sub control colesterolul. Adevărul este însă că toate fructele de pădure, de la căpşuni şi până la zmeură, conţin o mare cantitate de antioxidanţi.
Somonul are un mare aport de Omega-3 care ajută la diminuarea riscului de atac cardiac având în vedere că reduce inflamaţia vaselor sangvine.
Spanacul este o mare sursă de fier. Un grup de cercetători din Suedia a descoperit recent că spanacul sporeşte şi eficienţa mitocondrială care produce energie pentru celulele noastre.
Migdale. Fructele uscate în general sunt cunoscute pentru că au calorii multe, însă numeroase studii recomandă consumul lor de mai multe ori pe săptămână pentru a preveni bolile de inimă.
Quinoa conţine o doză mare de proteine care ajută la formarea muşchilor. Poate fi consumată singură, cu orez sau cu orz, fără teamă de îngrăşare, deoarece are puţine calorii şi poate fi inclusă în orice dietă.