Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Ce a vorbit denunțătorul cu Sorina Pintea timp de 4 minute și ce a spus martorul flagrantului?
Ce a vorbit denunțătorul cu Sorina Pintea timp de 4 minute și ce a spus martorul flagrantului?

Ce a vorbit denunțătorul cu Sorina Pintea timp de 4 minute și ce a spus martorul flagrantului?

Am citit cu atenție Referatul procurorului DNA, Marian Drăgulescu de la secția a II-a, depus la dosarul Sorinei Pintea. Speram să găsesc răspunsuri clare la întrebarea pe care ne-o punem toți: A negociat Sorina Pintea, a pretins și a luat șpagă de la o firmă ce câștigase o licitație în vremea în care ea era ministru al Sănătății?

Referatul procurorului Drăgulescu, din păcate, nu convinge că flagrantul a fost flagrant, dar nici nu se poate spune că Sorina Pintea nu are nicio treabă cu afacerea asta cu miros de corupție la nivelul unui găști politice. Vom vedea cum va decurge cercetarea judecătorească. Ținerea în arest a acestei femei grav bolnave este însă o decizie inumană, în condițiile în care Mario Iorgulescu, care a omorât un om, a fost lăsat de procuror să-și caute sănătatea în străinătate, sau fiul lui Sile Cămătaru, pentru o bătaie și niște lovituri cu cuțitul a primit doar control judiciar. Iar exemplele pot continua, inclusiv cu un caz de viol unde suspectul nu a fost băgat după gratii.

Referatul procurorului DNA aduce în antenție (de data aceasta oficial!) niște elemente de suspiciune cu privire la derularea flagrantului din ziua de 28 februarie, ora 14.19, de la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Aflăm din document câte minute a durat toată operațiunea, dar reiese din cronologie și cât timp a stat Sorina Pintea de vorbă cu denunțătorul Mihai Coste, cumătrul senatorului PSD Liviu Pop.

Acțiunea procurorilor a început la ora 14.03, când ”colaboratorul Mihai Coste (n.a. NU este numit denunțător, deși asta devenise după ce fusese prins în flagrant, în București), având asupra sa, sub geacă, suma de 120.000 de lei, într-o pungă de culoare neagră cu inscripția ”Orange” ce i-a fost predată la ora 14.00 de către procuror pe bază de proces verbal”. Omul a mers la Spitalul Județean Baia Mare, fiind permanent supravegheat.

A ajuns la spital în 5 minute, la ora 14.08. După un minut, era în anticamera ”managerului Sorina Pintea, aflat la etajul 1, imediat în capătul scărilor”. De la ora 14.09, Coste discută cu secretara Sorinei Pintea circa 5 minute, deoarece în biroul acesteia se afla o doamnă. La un moment dat, Pintea iese din birou și are loc o discuție între ea și Mihai Coste. Discuție care a durat, conform referatului DNA, circa 4 minute. Coste, se înțelege, avea tehnică de înregistrare pe el.

”La ora 14.18, colaboratorul Mihai Coste a ieșit din biroul managerului Sorina Pintea și a coborât scările ce conduc către ieșirea din spital, fără a deține asupra sa punga de culoare neagră cu inscripția Orange”, consemnează procurorul

Ce au discutat în cele 4 minute ”colaboratorul” cu ”mituita”? Procurorul precizează că ”discuția cu Sorina Pintea va fi redată într-un proces verbal separat”. A povestit el, judecătoarei, cam ce conținea această discuție. Știți deja, din articolele de presă, povestea cu ”super tare” și ”perfect”. Cred că dacă lucrurile erau limpezi în acel dialog, măcar o parte din el, putea fi dat publicității pentru a fi convinși că fostul ministru a cerut șpaga, s-a târguit cu Coste.

După ce denunțătorul Coste a părăsit spitalul, procurorul și polițiștii au intrat în anticamera și apoi în biroul Sorinei Pintea. Era ora 14.19. În birou, ”s-a constatat că Sorina Pintea era însoțită de doamna T.G.F.”, se consemnează în referat.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: