La inițiativa municipalității din Cadoneghe, a fost acordată cetățenie italiană văduvei și copiilor lui Marian Bratu, muncitorul român de 44 de ani care a murit pe 27 decembrie 2018 în urma unui accident de muncă ce a avut loc pe 13 mai, același an. Bărbatul muncea la fabrica Acciaierie Venete din Padova.

În același accident a murit și Sergiu Todiță, un coleg în vârstă de 39 de ani, al bărbatului. Patru bărbați au murit în chinuri în urma accidentului. Suportul unui cazan de turnare cu oțel topit a cedat, iar conținutul în flăcări a căzut peste patru muncitori. Dintre toți, Marian Bratu s-a ales cu arsuri pe 90% din suprafața corpului și a murit după șapte luni de agonie.

Zilele trecute, soția bărbatului, Valerica Bratu, în vârstă de 42 de ani, a devenit cetățean italian, alături de cei doi copii, cu vârste de 14 și 12 ani, în urma unui decret al președintelui Republicii Italiene. Documentele oficiale au fost înmânate de primarul din Cadoneghe, Marco Schiesaro.

”Soțul tău și-a dat viața pentru muncă, familie, copii și casă, cele mai importante valori pe care le avem. Sunt onorat să vă atribui cetățenia italiană ca cetățeni exemplari ai comunității noastre”, a spus edilul.

Sursa: Il Gazzettino