"În privinţa Turciei, mesajul nostru este clar. Turcia este un partener cheie pentru România şi pentru Uniunea Europeană şi, sigur, ne dorim stabilitate acolo. Este important ca, după şocul acestei tentative de lovitură de stat, Turcia să se întoarcă la ordinea constituţională, la respectarea principiilor statului de drept şi a drepturilor omului. Sunt valori pe care le împărtăşim cu toţii în Uniunea Europeană şi ne exprimăm convingerea că şi Turcia le împărtăşeşte în continuare, date fiind şi relaţiile pe care le are cu Uniunea Europeană", a afirmat premierul Cioloş, citat de Agerpres,  la începutul şedinţei de Guvern. 

Prim-ministrul Cioloş a mulţumit, totodată, Ministerului Afacerilor Externe pentru modul în care a tratat situaţia din Turcia. 

"Doresc pe această cale să mulţumesc Ministerului de Externe pentru  modul, aş spune, exemplar în care s-a mobilizat pentru a repatria  cetăţenii români care au rămas blocaţi în aeroporturile din Turcia. E de menţionat că TAROM a fost prima companie din afara Turciei care a aterizat pe aeroportul internaţional Ataturk după evenimentele petrecute acolo, operând inclusiv cu o cursă umanitară suplimentară, care a fost organizată de Ministerul de Externe în urma solicitărilor venite din partea cetăţenilor români  blocaţi acolo", a mai spus Cioloş.