Evenimentul Zilei > Politica > CCR judecă miercuri sesizările făcute de Klaus Iohannis, PNL și CSM în cazul lui Dan Șova
CCR judecă miercuri sesizările făcute de Klaus Iohannis, PNL și CSM în cazul lui Dan Șova

CCR judecă miercuri sesizările făcute de Klaus Iohannis, PNL și CSM în cazul lui Dan Șova

Curtea Constituţională judecă, miercuri, sesizările făcute de preşedintele Klaus Iohannis, PNL şi Consiliul Superior al Magistraturii, în urma deciziei Senatului de a respinge solicitarea DNA de reţinere şi arestare a lui Dan Şova, deşi majoritatea senatorilor prezenţi au votat "pentru".

Cele trei sesizări au fost înaintate instanţei constituţionale după ce senatorii au respins, în 25 martie, solicitarea procurorilor DNA pentru reţinerea şi arestarea senatorului PSD Dan Şova în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari. 

La momentul respectiv, Senatul nu a încuviinţat arestarea preventivă a lui Dan Şova, ca urmare a faptului că nu a fost întrunit votul majorităţii senatorilor, scrie Mediafax.

Din cele 151 de vorturi exprimate în cazul solicitării vizându-l pe Dan Şova, au fost înregistrate 79 de opţiuni "pentru", 67 "contra", iar cinci voturi au fost anulate.