Evenimentul Zilei > Justitie > Cazul Spiru Haret. Prorectorul a fost arestat pentru 30 de zile
Cazul Spiru Haret. Prorectorul a fost arestat pentru 30 de zile

Cazul Spiru Haret. Prorectorul a fost arestat pentru 30 de zile

Prorectorul de la Universitatea Spiru Haret din București, Eduard Ionescu, a fost arestat preventiv. Judecătorii au decis să îl trimită dupa gratii pentru 30 de zile.

De asemenea, alte două persoane reținute au primit arest la domiciliu.

Surse judiciare au precizat, pentru EVZ, că cei doi arestați la domiciliu sunt Constantin Oprea și Tiberiu Gabor. Primul este secretar la universitate iar cel de al doilea este tatăl unui student. Tatăl studetului ar fi făcut trafic de influență pentru mai mulți studenți.

Patru dintre cei șapte angajați ai universității, reținuți în noaptea de miercuri spre joi, sunt cercetați sub control judiciar.

Procurorii au făcut, miercuri, 76 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Braşov, Bistriţa-Năsăud, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Vaslui, Satu Mare, Ialomiţa, Timişoara, Dâmboviţa, Botoşani, Cluj şi Mureş, dintre care 13 la sediile unor instituţii de învăţământ superior, cauza vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, instigare la însuşirea, fără drept, în întregime sau în parte, a operei unui alt autor şi prezentarea ei ca o creaţie intelectuală proprie, abuz în serviciu, participaţie improprie la abuz în serviciu, fals intelectual, participaţie improprie la fals intelectual, instigare la fals intelectual, instigare la abuz în serviciu, cumpărare de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au vizat şi locuinţele unuia dintre prorectorii universităţii, secretari ai unor facultăţi, profesori, dar şi studenţi.