Evenimentul Zilei > International > Cazul Navalnîi. Putin spune că isteria Occidentului depășește orice limită
Cazul Navalnîi. Putin spune că isteria Occidentului depășește orice limită

Cazul Navalnîi. Putin spune că isteria Occidentului depășește orice limită

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a denunțat reacțiile „isterice” ale țărilor occidentale în legătură cu procesul și condamnarea opozantului lui Putin.

Cazul Navalnîi. Putin spune că isteria Occidentului depășește orice limită. Prin vocea uneia din mâinile sale drepte, experimentatul ministrul de Externe Serghei Lavrov.

Miercuri, Lavrov, altfel un diplomat de înalt standard, a coborât limbajul. Afirmând că „isteria” Occidentului cu privire la cazul Alexei Navalnîi depășește orice limită.

Atitudinea occidentalilor este părtinitoare, a continuat Lavrov. „Isteria pe care am văzut-o în timpul procesului judiciar în cazul Navalnîi depăşeşte orice limită”.

„Societăţii i se ascunde că în Occident legile privind manifestaţiile, mitingurile şi diverse proteste sunt mai severe decât cele din Rusia”, a spus Lavrov, citat de Agerpres.

Dar autoritățile din Rusia se fac că nu văd că protestele pro-Navalnîi au depășit speța în sine.

Cazul Navalnîi. Putin spune că isteria Occidentului depășește orice limită. Atitudinea occidentalilor este părtinitoare în acest caz

Alexei Navalnîi a catalizat o stare de nemulțumire generală existentă în Rusia. Oamenii denunță lentoarea reformelor, corupția și impunitatea elitelor.

Dar, mai ales, nivelul scăzut de trai al rusului de rând. Intolerabil de scăzut față de cel din Occidentul „isteric”. Chiar față de fostele țări satelite ale URSS.

În condițiile în care Vladimir Putin și-a început actualul mandat cu prioritatea zero de a reduce sărăcia din Rusia.

Or, se vede că prioritatea zero a liderului de la Kremlin este să-și reducă la tăcere adversarii și criticii.

Marți un tribunal din Moscova l-a condamnat pe Alexei Navalnîi la trei ani și jumătate cu închisoarea.

Din pedeapsă vor fi scăzute lunile în care Navalnîi s-a aflat în arest la domiciliu. Astfel că disidentul va executa doi ani și opt luni. O condamnare pe care o consideră politică.

Decizia condamnării lui Navalnîi a stârnit reacții de protest în UE și din partea Statelor Unite.

La fel ca purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, și Serghei Lavrov a justificat acțiunile brutale ale poliției. Potrivit lui Lavrov, reacţia forţelor de ordine este în general mai dură în țările occidentale.

Rusia a respins toate acuzațiile de folosire disproportionată a forței împotriva manifestațiilor pro-Navalnîi.

 

Foto: Facebook