Evenimentul ZileiJustitieCazul Caracal. Ziua 107. Probe zdrobitoare care aruncă ancheta în aer. Ce spune DIICOT

Cazul Caracal. Ziua 107. Probe zdrobitoare care aruncă ancheta în aer. Ce spune DIICOT

Cazul Caracal. Ziua 107. Probe zdrobitoare care aruncă ancheta în aer. Ce spune DIICOT
La scurt timp după ce Carmen Obârșanu, noua avocată a familiei Luizei Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna martie, a declarat că a studiat dosarul și nu a găsit nicio probă împotriva lui Gheorghe Dincă,  surse judiciare au precizat, pentru EVZ, că există dovezi împotriva acestuia.

Apropiați ai anchetei au declarat că principal suspect de răpirea și uciderea Luizei și a Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani, dispărută în luna iulie, „monstrul” din Caracal poate fi pus sub acuzare pe baza probelor aduse de criminaliști, după preluarea dosarului de către structura centrală a DIICOT.

Mai exact, spun oamenii legii, avocata ar fi studiat, împreună cu Monica Melencu, mama Luizei, doar șapte dintre dosarele din acest caz. Însă, cele mai noi informații din se află în documentele aflate, acum, la Tribunalul București, acolo unde judecătorul de drepturi și libertăți va motiva decizia de menținere a măsurii arestului preventive.

De altfel, după apariția informațiilor conform cărora la dosar nu ar exista probe care să îl incrimineze pe Gheorghe Dincă, DIICOT a transmis: „La data de 15.11.2019, doamnei avocat Carmen Obarsanu i s-a adus la cunoștință faptul că va putea studia doar primele 7 volume din dosarul Caracal, până când restul dosarului se va întoarce de la instanța. Acesta se va află la Tribunalul București până când judecătorul de drepturi și libertăți va motiva decizia de menținere a măsurii arestului preventiv din dată de 15.11.2019”.

Carmen Obârșanu a declarat, luni, la sediul DIICOT, că în dosar nu sunt probe despre cazul răpirii Luizei, nici măcar cele apărute în mass media, transmite Antena 3. „A existat o tânără pe nume Luiza. Atâta tot. Nu sunt probe”, a declarat noua avocată a familiei Melencu, după studierea dosarului pus la dispoziție de DIICOT.

„Nu sunt probe. Îmi aduc aminte că am văzut la televizor acel filmuleț cu Luiza, în niciunul din dosarele 1-7 nu apare acel film. Nu numai că nu sunt probe care să arate răpirea ei, dar nu sunt probele care au fost prezentate în media. (…) Să nu ne împieteze dreptul la a vedea dosarul, de a vedea probele, dar să fie probe, nu maculatură, pe care ne-au prezentat-o vineri (procurorii DIICOT – n.r.), când am venit cu doamna Melencu. Practic, vineri ni s-a prezentat o maculatură, cu acte lipsă, scoase din dosar, chiar dacă am stat în acea cameră de anchetă și am citit, eu vă spun sincer că ceea ce am găsit acolo pur și simplu nu m-a îngrozit ca și duritate a probelor, ci ca… apă sfințită. Am găsit acte, cele mai recente acte întocmite de procurori sunt din 1 august. Deci niciun fel de acte în afară de cele efectuate de către DIICOT Craiova”, a declarat Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu


Accesează: