Evenimentul Zilei > Actualitate > Caz suspect de sinucidere la Tokyo. Un oficial olimpic s-a aruncat în fața unui tren
Caz suspect de sinucidere la Tokyo. Un oficial olimpic s-a aruncat în fața unui tren

Caz suspect de sinucidere la Tokyo. Un oficial olimpic s-a aruncat în fața unui tren

Caz suspect de sinucidere la Tokyo. Un înalt oficial implicat în organizarea Jocurilor olimpice și-a pus capăt zilelor, aruncându-se în fața trenului.

Poliția din Tokyo investighează moartea lui Yasushi Moriya, în vârstă de 52 de ani, un înalt oficial al Comitetului Olimpic Japonez. Luni dimineață, acesta s-a aruncat în fața unui tren subteran, după cum relatează news24.jp.

Oamenii legii cercetează împrejurările legate de moartea oficialului Yasushi Moriya, pornind de la ipoteza potrivit căreia acesta s-ar fi sinucis. Incidentul tragic este investigat de lucrătorii din cadrul Departamentului de Poliție Metropolitană din Tokyo.

Yasushi Moriya s-a sinucis în stația Nakanobu de pe linia Toei Asakusa, din secția Shinagawa. Din primele informații, se presupune că acesta s-a aruncat de pe person, în fața trenului care intra în stație. Cadavrul său a fost identificat după documentele de identitate pe care le deținea asupra sa.

Serviciile de urgență au intervenit, i-au acordat primul ajutor și l-au dus la spital. După două ore, Yasushi Moriya a fost declarat mort, medicii nereușind să-l țină în viață.

Moriya a fost directorul departamentului de contabilitate al Comitetului Olimpic Japonez, scrie News24.jp.

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate să înceapă pe 23 iulie și să se încheie pe 8 august.

Medicii cer anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Pe de altă parte, deși Japonia s-a angajat să organizeze competiția „în condiții de siguranță”, medicii au exprimat temeri că acest lucru va fi posibil. Aceasta deoarece țara se confruntă cu un al patrulea val al pandemiei provocate de noul coronavirus. Autoritățile japoneze se pregătesc să extindă starea de urgență care a fost impusă, deja, într-o mare parte a țării.

Organizatorii Jocurilor Olimpice și Comitetul Olimpic Internațional (CIO) au promis că Olimpiada se va desfășura conform calendarului, chiar dacă vor fi impuse măsuri mai stricte de protecție împotriva COVID-19.

Medicii se tem, însă, că sportivii și spectatorii care vor ajunge la Tokyo, din 200 de națiuni și teritorii, vor  contribui la extinderea pandemiei.

„Toate tulpinile mutante ale Covid-19 care au apărut în diverse locuri din lume vor fi concentrate aici, la Tokyo. Nu putem nega că există posibilitatea apariției unei noi tulpini a coronavirusului Jocurile Olimpice”, susțin medicii japonezi.