Evenimentul Zilei > International > Răsturnare de situație: Jocurile Olimpice de la Tokyo nu vor avea loc nici în 2021
Răsturnare de situație: Jocurile Olimpice de la Tokyo nu vor avea loc nici în 2021

Răsturnare de situație: Jocurile Olimpice de la Tokyo nu vor avea loc nici în 2021

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate și în 2021.

Cercetătorul japonez Yoshiharu Matsuura a declarat că există posibilitatea ca evenimentul să fie din nou anulat.

El face parte dintr-o echipă care a ajuns cu vaccinul în stadiu pre-clinic de dezvoltare.

Yoshiharu Matsuura spune că „singura cale” ca jocurile să se desfășoare ar fi descoperirea unui vaccin, care să fie precum un „glonț de aur”.

„În Japonia, guvernul pune un mare accent pe dezvoltarea unui vaccin și a unui medicament împotriva virusului și din cauza jocurilor olimpice”, a declarat japonezul pentru Sky News.

„Simplificarea” Jocurilor Olimpice de la Tokyo

În iunie, Guvernatorul prefecturii Tokyo, Yuriko Koike, a anunţat că ar putea fi necesară organizarea unor Jocuri Olimpice „simplificate”, anul viitor, din cauza impactului pandemiei de coronavirus şi a dezvăluit că organizatorii au discutat deja posibile schimbări, informează Reuters.

Comentariile doamnei Koike vin după ce ziarul Yomiuri a scris că oficialii Jocurilor iau în considerare diverse opţiuni, precum testele obligatorii pentru depistarea Covid-19 şi un număr mai mic de spectatori.

John Coates, directorul Comisiei CIO pentru JO de la Tokyo, a declarat că absenţa unei apărări împotriva noului coronavirus ameninţă competiţia, iar organizatorii trebuie să înceapă să planifice ceea ce ar putea fi Jocuri „foarte diferite”, în cazul în care nu va exista niciun semn de eradicare a Covid-19.

Yuriko Koike nu a intrat în detalii, însă a precizat că astfel de discuţii erau necesare: „Organizarea Jocurile Olimpice şi Paralimpice impune şi simpatie şi înţelegere din partea locuitorilor din Tokyo şi a poporului japonez. Pentru asta, trebuie să raţionalizăm ceea ce trebuie să fie raţionalizat şi simplificat ceea ce trebuie simplificat”.

Ziarul Yomiuri, care a citat surse din cadrul guvernului japonez şi din comitetul de organizare, a dezvăluit că testele PCR vor fi obligatorii pentru toţi spectatorii, pe lângă sportivi şi personal, iar limitarea deplasărilor în interiorul şi în afara Satului Olimpic figurează printre opţiunile pe care Japonia le va discuta cu responsabilii CIO.

Comitetul Internaţional Olimpic şi guvernul Japoniei au luat în luna martie decizia fără precedent de amânare până în 2021 a Jocurilor de la Tokyo, care urmau să se desfăşoare iniţial în această vară, în perioada iulie-august, din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit agerpres.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: