Cazul de față este revoltător pentru sistemul de justiție din țara noastră. O copilă de numai 13 ani, supusă unor perversiuni sexuale de doi dezaxați, a fost umilită și de către judecătorii care trebuiau să-i facă dreptate. Magistrații Tribunalului Dâmbovița au obligat-o pe fetiță să povestească în sala de judecată cum a fost violată, refuzându-i cererea de a fi audiată în faţa unei camere video, live, cu imaginea şi vocea distorsionate, aşa cum prevede legea în astfel de cazuri!

Înfiorător? Nicidecum, cred magistrații care i-au respins cererea, convinși că este ceva normal ca o fată de 13 ani să stea în sala de judecată lângă cei care au violat-o și să privească rânjetul de pe chipurile senine ale atacatorilor ei.

„(…) Constată că nu se impune audierea persoanei vătămate prin intermediul mijloacelor audio-video de transmitere, cu vocea şi imaginea distorsionate. (…) la audierea persoanei vătămate va fi citat un psiholog şi un reprezentant al Direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului-Dâmboviţa. Pentru stabilirea psihologului, ce urmează a fi citat, se va emite o adresă către Direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului-Dâmboviţa, pentru a fi desemnat un psiholog din cadrul acestei instituţii. Cu aceeaşi cale de atac ca şi hotărârea care se va pronunţa în cauză”. Asta scrie în răspunsul la cererea de audiere prin videoconferință înaintată de partea vătămată.

Și, ca mesajul să fie clar, tvfoltenia.ro anunță că Tribunalul Dâmbovița a decis să-i lase în libertate pe violatori, până la finalizarea procesorului. Aceștia sunt în continuare plasați sub control judiciar, nefiind considerați periculoși pentru societate. „Constată legalitatea şi temenicia măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpaţii Nicolaescu Ionuţ Daniel şi Bucur Robert Florentin, pe care o menţine pentru o perioadă de 60 de zile, de la data de 12.09.2019 până la data de 10.11.2019, inclusiv”.