Evenimentul Zilei > Actualitate > Caz NEOBIȘNUIT în România! Polițist mituit a reclamat șpaga
Caz NEOBIȘNUIT în România! Polițist mituit a reclamat șpaga

Caz NEOBIȘNUIT în România! Polițist mituit a reclamat șpaga

Un polițist din Sibiu a anunțat autoritățile, după ce un localnic a încercat să-l mituiască cu o sumă de bani. Scena a fost surprinsă, iar persoana care l-a mituit are dosar penal.

O scenă neobișnuită în localitatea Copșa Mică din Sibiu. Un polițist a depistat un localnic care avea asupra sa o cantitate însemnată de materiale feroase, pe care nu a putut să o justifice. Polițistul, care este angajat la Transporturi Feroviare, a încercat să-i facă proces verbal de contravenție, moment în care localnicul a încercat să-l mituiască, scrie turnulsfatului.ro.

“În urma unui control efectuat pe linia respectării legislaţiei privind achiziţia de materiale feroase şi neferoase pe raza localităţii Copşa Mică, numitul M.R. i-a promis remiterea unei sume de bani în scopul de a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv de a nu încheia procesul verbal de contravenţie şi de a nu confisca materialele fără documente de provenienţă. Poliţistul, dând dovadă de integritate, a refuzat propunerea şi a formulat denunț la Serviciul Judeţean Anticorupţie, care a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Flagrantul a fost organizat ieri, iar localnicul a fost surprins în timp ce îi dădea polițistului suma de 200 de lei. Acum, acesta are dosar penal pentru dare de mită. “Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost pusă în mişcare a acţiunea penală faţă de suspectul M.R., ulterior fiind  dispusă măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpatul M.R.”, explică procurorii.