Cei mai mulţi dintre angajaţi au fost internați la spitalul din Slatina, iar ceilalţi, deşi au avut rezultate negative după teste, vor sta în izolare timp de două săptămâni.

Cu o tură indisponibilizată, conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Olt spune că nu au probleme, deoarece au fost redistribuite echipaje operative pentru Slatina de la celelalte substații, pentru a se putea răspunde în cel mai scurt timp solicitărilor.

Pe toată perioada de urgență au fost asigurate echipamente de protecție, dezinfectanţi și produse de igienă personală, ambulanța dispunând în continuare de stocuri suficiente pentru următoarea perioadă.

Marți se va demara o anchetă

În plus, de mâine, o comisie mixtă de control formată prin ordin al prefectului de Olt, prin reprezentanţi ai Prefecturii, Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt va derula o anchetă la Ambulanța Olt.

Comisia va fi condusă de subprefectul Nicolae Cristescu, iar controlul va dura până în data de 28 mai. În focarul COVID-19 de la Ambulanța Olt, 20 de angajați au fost confirmați pozitiv, plus alte patru persoane din familiile acestora. Este cel mai mare focar din județ. Ancheta epidemiologică de la Ambulanța Olt continuă.

La Ambulanța Olt începe de mâine și un control al autorităților județene, potrivit corespondentei Radio România Actualități, Laura Stoican.