Evenimentul Zilei > International > Caz incredibil în Indonezia. Povestea românului este desprinsă din filme
Caz incredibil în Indonezia. Povestea românului este desprinsă din filme

Caz incredibil în Indonezia. Povestea românului este desprinsă din filme

Polițiștii indonezieni au intervenit în forță zilele trecute, pentru a captura infractori care furau din bancomate, prin medota skimming. Intervenția a avut loc după ce mai multe persoane au reclamat faptul că de la o oră la alta au rămas fără bani în conturi.

S-a întâmplat în Jakarta. Presa indoneziană transmite informații din care reiese că polițiștii au acționat conform legilor în vigoare în statul indonezian. Oamenii legii au omorât un român, împușcându-l pe stradă.

După ce au fost înregistrate 17 plângeri ale unor clienți care s-au trezit cu conturile golite, polițiștii au reușit să descopere o filieră de hoți care se ocupau cu skimming. Între aceștia se afla și un român.

Timp de două luni membrii rețelei au fost monitorizați, apoi, zilele  trecute doi bărbați surprinși chiar în dreptul unui ATM au fost arestați de polițiști. De fapt, unul singur a fost arestat, celălalt, un român, fiind împușcat mortal.

Oficial, polișțiștii au transmic că ”Bărbatul a opus rezistență și a mers chiar mai departe. A smuls o armă din mâna polițiștilor. Apoi a trebuit să-l neutralizăm”. Suspectul, cetățean român, a murit în drum spre  spitalul RS Fatmawati. Complicele său îi acuză acum pe polițiști că în timpul arestării au folosit armamentul din dotare fără să fi fost provocați.

Sursa: Antena 3