Evenimentul Zilei > Actualitate > Caz de sinucidere cu arma de vânătoare. Victima avea peste 70 de ani
Caz de sinucidere cu arma de vânătoare. Victima avea peste 70 de ani

Caz de sinucidere cu arma de vânătoare. Victima avea peste 70 de ani

Un posibil caz de sinucidere cu arma de vânătoare, la Odorheiul Secuiesc, este cercetat de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Harghita. Decesul unui bărbat de 73 de ani a fost anunțat de soția acestuia la 112.

Un posibil caz de sinucidere cu arma de vânătoare a fost sesizat în orașul Odorheiul Secuiesc, din județul Harghita.

Autoritățile au fost sesizate, duminică, de soția bărbatului în jurul orei 12.00. Femeia, în vârstă de 73 de ani, și-a găsit soțul decedat în locuință, alături de arma de vânătoare și a sunat la numărul de urgență 112. Ea a anunțat, la telefon, că soțul său s-a împușcat în cap cu arma de vânătoare. Informația a fost confirmată, ulterior, de reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție din Harghita. Aceștia au arătat că ar putea fi vorba de o sinucidere, dar că se fac cercetări.

„La ora 11,57, o femeie din municipiul Odorheiu Secuiesc a sesizat, prin 112, faptul că l-a găsit decedat în locuinţă pe soţul ei. În vârstă de 73 de ani, acesta s-ar fi împuşcat în cap cu arma de vânătoare”, se precizează într-o informare a Poliției Harghita.

Poliția efectuează cercetări în acest caz, urmând să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat și care au fost cauzele incidentului. Potirvit informațiilor furnizate până la această oră, arma de vânătoare, cu alice, era deținută legal de bărbatul care s-a împușcat.

Accident mortal cu arma de vânătoare

Nu este prima oară în această perioadă, când un bărbat moare în urma unei împușcături cu o armă de vânătoare. La începutul lunii decembrie, un bărbat de 32 de ani, tot din județul Harghita, a fost împuşcat accidental la vânătoare. Victima era rudă cu cel care a împuşcat-o.

Reprezentanții poliției au arătat că incidentul s-a petrecut în timpul unei partide de vânătoare autorizate. Bărbaţii au mers la o vânătoare de rate, într-o comună din județul Harghita. Vânătorii s-au așezat la pândă, în genunchi, şi urmăreau raţele.

Se pare că victima i-a atras atenţia partenerului asupra unui card de păsări. Cei doi și-au pregătit armele și chiar înainte să tragă, victima s-a ridicat și a făcut un pas înainte. Armele s-au descărcat, iar bărbatul de 32 de ani a fost împușcat în ceafă.

El avea doi copii, un băiat de trei ani şi unul de şase luni.