Un posibil caz de sinucidere cu arma de vânătoare a fost sesizat în orașul Odorheiul Secuiesc, din județul Harghita.

Autoritățile au fost sesizate, duminică, de soția bărbatului în jurul orei 12.00. Femeia, în vârstă de 73 de ani, și-a găsit soțul decedat în locuință, alături de arma de vânătoare și a sunat la numărul de urgență 112. Ea a anunțat, la telefon, că soțul său s-a împușcat în cap cu arma de vânătoare. Informația a fost confirmată, ulterior, de reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție din Harghita. Aceștia au arătat că ar putea fi vorba de o sinucidere, dar că se fac cercetări.

„La ora 11,57, o femeie din municipiul Odorheiu Secuiesc a sesizat, prin 112, faptul că l-a găsit decedat în locuinţă pe soţul ei. În vârstă de 73 de ani, acesta s-ar fi împuşcat în cap cu arma de vânătoare”, se precizează într-o informare a Poliției Harghita.

Poliția efectuează cercetări în acest caz, urmând să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat și care au fost cauzele incidentului. Potirvit informațiilor furnizate până la această oră, arma de vânătoare, cu alice, era deținută legal de bărbatul care s-a împușcat.

Accident mortal cu arma de vânătoare

Nu este prima oară în această perioadă, când un bărbat moare în urma unei împușcături cu o armă de vânătoare. La începutul lunii decembrie, un bărbat de 32 de ani, tot din județul Harghita, a fost împuşcat accidental la vânătoare. Victima era rudă cu cel care a împuşcat-o.

Reprezentanții poliției au arătat că incidentul s-a petrecut în timpul unei partide de vânătoare autorizate. Bărbaţii au mers la o vânătoare de rate, într-o comună din județul Harghita. Vânătorii s-au așezat la pândă, în genunchi, şi urmăreau raţele.

Se pare că victima i-a atras atenţia partenerului asupra unui card de păsări. Cei doi și-au pregătit armele și chiar înainte să tragă, victima s-a ridicat și a făcut un pas înainte. Armele s-au descărcat, iar bărbatul de 32 de ani a fost împușcat în ceafă.

El avea doi copii, un băiat de trei ani şi unul de şase luni.