Evenimentul Zilei > Actualitate > Câţi bani va primi România din Fondul de Solidaritate al UE. Care va fi destinaţia milioanelor de euro
Câţi bani va primi România din Fondul de Solidaritate al UE. Care va fi destinaţia milioanelor de euro

Câţi bani va primi România din Fondul de Solidaritate al UE. Care va fi destinaţia milioanelor de euro

Câţi bani va primi România din Fondul de Solidaritate al UE. Comisia Europeană a aprobat sprijin financiar de 530 de milioane de euro pentru 17 țări UE.

Câţi bani va primi România din Fondul de Solidaritate al UE. Mai precis, România va primi banii pentru echipamentele medicale și individuale de protecție. Cu sprijinul de urgență acordat populației și cu măsurile de prevenire, monitorizare și control al răspândirii bolii.

Aşdar, România va primi 14 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru sprijinirea măsurilor anti-COVID-19.

Comisia Europeană a prezentat joi un pachet de sprijin financiar de aproape 530 de milioane de euro pentru 20 țări. Pe listă este inclusiv România, care va contribui la eforturile de combatere a coronavirusului.

Câţi bani va primi România din Fondul de Solidaritate al UE. Care va fi destinaţia milioanelor de euro

În comunicatul transmis de CE, sprijinul financiar suplimentar va fi acordat pentru 17 state membre și trei state în curs de aderare: Austria, Belgia, Croația, Cehia, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Portugalia, România, Spania, Albania, Muntenegru și Serbia.

Finanțarea va sprijini o parte din cheltuielile publice cu echipamentele medicale și individuale de protecție, cu sprijinul de urgență acordat populației și cu măsurile de prevenire, monitorizare și control al răspândirii bolii.

„Fondul de solidaritate al UE este o demonstrație concretă a solidarității europene în acțiune. De la crearea sa, fondul a oferit asistență și ajutor eficace pentru milioane de oameni în perioade dificile. Anul trecut, domeniul de aplicare al fondului a fost extins pentru a acoperi urgențele de sănătate publică de importanță majoră. Acum propunem mobilizarea asistenței financiare atât de necesare în contextul pandemiei de COVID-19. FSUE își îndeplinește din nou misiunea principală”, a declarat Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme.

Mai mult Comisia Europeană anunţă că pachetul de ajutor propus include, de asemenea, plățile în avans în valoare de 132,7 milioane de euro primite deja de Germania, Irlanda, Grecia, Spania, Croația, Ungaria și Portugalia.

Contribuția financiară propusă de Comisie trebuie să fie aprobată de Parlamentul European și de Consiliu, iar apoi ajutorul financiar va fi plătit țărilor solicitante, scrie caleaeuropeana.