Evenimentul Zilei > Economie > Câte maşini noi se înmatriculează într-o lună
Câte maşini noi se înmatriculează într-o lună

Câte maşini noi se înmatriculează într-o lună

Numărul înmatriculărilor a crescut vizibil faţă de anul trecut, românii ajungând să înmatriculeze în luna iulie a acestui an cu 34,27% mai multe vehicule faţă de iulie 2013.

Astfel, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) raportează un număr de 10.681 de vehicule noi ce au fost înmatriculate în iulie, din care 8.368 sunt autoturisme.

Dacia, pe locul 1 în preferinţele românilor

Marca autohtonă rămâne alegerea principală a românilor, anul acesta fiind înmatriculate 2.864 de modele Dacia, având o creştere cu 75,38% faţă de iulie 2013. Aceasta este urmată de mărcile Volkswagen (766), Ford (754) şi Skoda (751) ce au împreună 2.271 de autoturisme noi înmatriculate în luna iulie 2014.

Maşinile noi de lux, în creştere

Românii nu au probleme când vine vorba de achiziţionarea maşinilor de lux. Patru autoturisme marca Jaguar, un singur Bentley, şase Maserati şi trei modele Lexus au fost înmatriculate în luna iulie a acestui an. Comparativ cu iulie 2013, nu a fost înmatriculat nici măcar un model al unor producători de lux, se pare că piaţa maşinilor de acest gen este în creştere.