Evenimentul Zilei > Politica > Cât de gravă e starea lui Dragnea? Irina Tănase a sunat la Jilava. Reacţie incredibilă
Cât de gravă e starea lui Dragnea? Irina Tănase a sunat la Jilava. Reacţie incredibilă

Cât de gravă e starea lui Dragnea? Irina Tănase a sunat la Jilava. Reacţie incredibilă

În urmă cu 4 zile, Liviu Dragnea a fost diagnosticat cu temuta boală infecţioasă Covid-19 şi a fost transportat la Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava, ai cărui reprezentanţi au evitat recent să ofere informaţii despre starea lui de sănătate, conform dezvăluirilor lansate de Irina Tănase, partenera fostului lider al PSD.

Conform celei care a devenit iubita lui Dragnea în 2013, în ciuda diferenţei de 30 de ani dintre ei, faptul că fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor n-a sunat-o joi, 17 decembrie, ridică şi mai multe semne de întrebare. Joia, Dragnea o suna mereu pe Irina Tănase, dar azi nu a fost cazul.

Îngrijorată, Irina Tănase a sunat la Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava, dar de acolo a primit un răspuns care lăsat-o fără cuvinte. Aşa cum a dezvăluit la Antena 3, ea trebuia să facă o cerere pentru a afla cum se mai simte Liviu Dragnea. Mai jos puteţi citi cum a decurs dialogul cu reprezentanţii penitenciarului Jilava.

Mister total în jurul situaţiai lui Dragnea

Amintim că apropiații lui Liviu Dragnea se tem că el ar fi într-o situație care ar necesita transferul la Terapie Intensivă. Conform antena3.ro, familia și avocatul său nu au primit nicio informație oficială din partea conducerii penitenciarului. În acest context, Irina Tănase a declarat joi, la Antena 3, că a sunat la Jilava după ce a aflat ultimele informații, dar n-a primit niciun răspuns.

„Mi s-a spus că deși sunt persoana de contact în situații de urgență nu-mi pot comunica starea decât dacă fac o adresă de înaintare către spital și nu îmi pot spune nici măcar dacă informațiile sunt adevărate sau nu până nu primesc această adresă”, a spus Irina Tănase la Antena 3.

Ultimele informaţii indicau că Dragnea se simţea rău

În momentul în care a fost întrebată în ce zi a vorbit ultima dată cu Liviu Dragnea, Irina Tănase a spus că a discutat cu acesta miercuri seara, când a şi aflat că iubitul ei se simţea din ce în ce mai rău din cauza simptomelor generate de Covid-19. „Avea o evoluție negativă în sensul că el a ajuns la Spitalul Penitenciar Jilava asimptomatic și în ultimele zile a început să aibă simptome

Ieri, de exemplu, avea dureri musculare foarte puternice, starea aceea de oboseală, de slăbiciune, care nu îți permite să faci multe lucruri, și dureri de cap. Nu avea nici probleme de respirație, nu avea nici febră. Nu avea niciunul dintre simptomele despre care se vorbește că le-ar avea sub nicio formă, nici măcar ușoară

Noi nu putem să îl sunăm. Niciodată nu s-a putut, nu a existat varianta aceasta. El ne sună când consideră. Pe mine de exemplu mă sună în general de două ori pe zi. Până la momentul acesta, astăzi, nu m-a sunat dar asta nu este neapărat un lucru neobișnuit.

Adică, având în vedere starea lui, poate să fie din cauză că nu s-a simțit în stare să stea în picioare să vorbească la telefon. Poate să fie doar acest lucru, însă ce mă îngrijorează pe mine este faptul că nici cei de la spital (n.r. – Jilava) nu dau niciun fel de informație și nici nu ne contactează spre a ne spune ceva dacă starea ar fi atât de gravă cum am aflat”, a spus Irina Tănase.

Cum a ajuns Dragnea să fie închis la Rahova?

În anul 2016, cariera lui Liviu Dragnea a suferit un şoc de anvergură odată ce a fost pronunţată condamnarea definitivă cu suspendare în dosarul „Referendumul”. Din cauza acelei decizii, Dragnea nu a mai putut avansa spre funcția de prim-ministru, aşa cum îşi propusese şi cum era tradiţia în PSD.

Acea decizie a magistraţilor l-a marcat enorm şi a reprezentat una dintre marile sale frustrări şi nereuşite politice. Atunci, Dragnea conducea PSD spre o majoritatea relativă în alegeri şi forma 3 guverne alături de ALDE. 3 ani mai târziu, venea şi cea mai mare lovitură pentru el.

La 27 mai 2019, Dragnea era condamnat definitiv cu executare la 3 ani și 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman. Penitenciarul Rahova avea să fie locul din care fostul şef al PSD a tot încercat să scape apelând la mai multe căi de atac extraordinare. Din nefericire pentru el, toate demersurile avocaţilor săi au fost respinse de judecători.

sursa: antena3.ro