Evenimentul Zilei > Monden > Cât costa statuile lui Michael Jackson. Sunt de vânzare
Cât costa statuile lui Michael Jackson. Sunt de vânzare

Cât costa statuile lui Michael Jackson. Sunt de vânzare

Moșia unde a trăit celebrul star pop Michael Jackson a fost, dincolo de toate, o sumă de obiecte și piese neobișnuite, într-un ansamblu imens. Megastarul american a fost percheziţionat aici de anchetatori în 2003 fiind acuzat că ar fi abuzat sexual mai mulţi minori aflaţi în vizită la Neverland. Poliţia a descoperit atunci o importantă colecţie de imagini pornografice şi fotografii nud ale minorilor.

Se vând statuile lui Michael Jackson de la ferma Neverland. Starul a cumpărat moșia în 1987 cu 19,5 milioane de dolari. Acumulând datorii importante cu puţin timp înaintea morţii sale din 2009, starul a vândut această proprietate companiei Colony Capital cu 22,5 milioane de dolari. În 2020, după ce ani la rând au încercat să vândă ferma cu 10 milioane de dolari peste suma plătită, reprezentanții Colony Capital au găsit un investitor.

Ferma a fost cumpărată de miliardarul Ron Burkle, a cărui avere – estimată de revista Forbes la 1,5 miliarde de dolari – se datorează unor investiţii în domenii diverse, precum supermarketuri şi industria muzicală, este un om de afaceri stabilit în Montana. El a fost un prieten apropiat al starului pop. L-a ajutat pe acesta să îşi administreze finanţele la jumătatea anilor 2000. Dar şi să îşi regleze datoriile uriaşe acumulate din cauza stilului său de viaţă extravagant, potrivit cotidianului The Wall Street Journal.

Se vând statuile lui Michael Jackson care au decorat moșia Neverland

Miliardarul e pus pe făcut bani. Așa că tocmai a decis să renunțe la  statuile care decorau curtea moșiei și interiorul acesteia. Sunt 28 la număr. Potrivit anunțului, există opțiunea de a fi înstrăinate toate 28. Acest lucru necesită probabil un colecționar care să aprecieze arta și care să facă abstracție de acuzațiile aduse lui Michael Jackson.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.