Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Cât ar fi tragedia de mare, ideile securiste tot își fac loc! Comentariu Mirel Curea
Cât ar fi tragedia de mare, ideile securiste tot își fac loc! Comentariu Mirel Curea

Cât ar fi tragedia de mare, ideile securiste tot își fac loc! Comentariu Mirel Curea

Alexandru Cumpanașu, unchiul de văr al Alexandrei, nu-și uită preocupările mai vechi, chiar dacă pretinde că regretă cântările pe care le-a tras Statului Paralel. 

Le propune „oamenilor minunați ai acestei țări”, inițierea unei campanii „pentru interzicerea vanzarii de cartele prepay fara buletin”.

O asemenea măsură, pentru care generalul SRI Florian Coldea a mers până acolo încât să-l aresteze pe judecătorul CCR Tony Greblă, nu ar afecta deloc mediul infracțional, nu ar ușura deloc activitatea de prindere a răufăcătorilor care s-ar folosi de asemenea mijloc de comunicare. În schimb, ar facilita urmărirea populației. Borfașii s-ar descurca fără probleme în condițiile în care cartelele prepay s-ar vinde doar cu buletinul în mână. Un exemplu? Cu plăcere! Ar trimite un un boschetar să le cumpere cartelele necesare. Ar mai exista zeci de alte modalități de a obține așa ceva, dar chiar nu vreau să servesc de ghid. Astfel, măsura nu ar fi decât o nouă posibilitate oferită securiștilor să spioneze viețile românilor.

În orice caz, dacă o asemenea idee strict securistă va prinde viață, o bună idee de afaceri va fi cumpărarea la liber de asemenea cartele din Bulgaria, în vederea revânzării lor, pe la noi, cu preț multiplicat.

Pe cei care au chef să-mi dea tembela replică deja consacrată, aceea potrivit căreia doar cei care au ceva de ascuns nu sunt de acord asemenea măsuri, îi inivit să facă o copie a cheilor de casa lor și să mi-o trimită la redacție, dacă tot nu au nimic de ascuns. Sau să-și instaleze camere de supravghere video, cuplate la rețeaua de intrenet, prin toate ungherele locuintei, inclusiv în baie și în dormitor, care să transmită în timp real, minut de minut, secundă de secundă, ce fac ei prin acasă.