Evenimentul Zilei > Monden > Cât a suferit Șerban Ionescu în ultimele zile de viață
Cât a suferit Șerban Ionescu în ultimele zile de viață

Cât a suferit Șerban Ionescu în ultimele zile de viață

Șerban Ionescu, un bărbat frumos, un actor mare, foarte talentat. În ultimii ani din viață nu putea fi recunoscut. O boală teribilă i-a frânt trupul și, în cele din urmă, inima.

Șerban Ionescu s-a făcut remarcat după ce a jucat magistral rolul principal din filmul ”Ion. Blestemul pământului, blestemul iubirii”, în 1980. Însă, era și un bărbat frumos, cu o voce impunătoare și foarte talentat. Și el pare că a fost blestemat.

De ce Șerban Ionescu a suferit crunt în ultimele luni din viață

Actorul Șerban Ionescu a fost iubit de români, imediat după ce a debutat în film. În 1980, regizorul Mircea Mureșan îi incredințează rolul vieții sale: Ion,  ecranizarea romanului Răscoala de Liviu Rebreanu. Filmul ”Ion. Blestemul pământului, blestemul iubirii” îi aduce notorietate. Deși au urmat zeci de alte roluri importante de teatru și film, rolul Ion a rămas de referință pentru Șerban Ionescu.

Când trecuse de 60 de ani, a ajuns să fie îngrijt de mama lui, Florica Ionescu, care avea (în 2012) 82 de ani. Actorul se afla în divorț cu soția sa actrița Magda Catone, și locuia în casa unui prieten. O boală urâtă l-a doborât la pat pe actor și, inițial a crezut că a fost mușcat de o căpușă. În 2012, ajunsese de nerecunoscut, iar după multe investigații în țară, a ajuns în clinici din Germania unde a fost pus un diagnostic cumplit: scleroza amiotrofică, o maladie incurabilă.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: