Evenimentul Zilei > Economie > CÂT a încasat statul în plus din creșterea salariului minim și CASS-uri pe chirii și terenuri
CÂT a încasat statul în plus din creșterea salariului minim și CASS-uri pe chirii și terenuri

CÂT a încasat statul în plus din creșterea salariului minim și CASS-uri pe chirii și terenuri

După primele nouă luni din an, statul raportează creșteri pe linie atât pentru veniturile din contribuții sociale de sănătate, cât și pentru cele din contribuții la șomaj și pensii, față de aceeași perioadă din 2013.

Creșterea în două etape a salariului minim, precum și introducerea obligației de plată a constribuțiilor pentru sănătate în cazul chiriilor au făcut posibile majorările de venituri.

Astfel, în primele nouă luni din an, încasările din contribuții pentru sănătate au fost mai mari cu 14,9% față de aceeași perioadă din 2013. Încasările au ajuns la 13,892 miliarde de lei, fiind în creștere cu 1,8 miliarde față de anul trecut.
Un milliard a încasat în plus statul și din contribuțiile pentru asigurări sociale, care au cumulat, după nouă luni, 29 de miliarde de lei.

În fine, contribuțiile pentru șomaj au înregistrat la nuă luni un salt de circa 47 de milioane de lei, în aceeași perioadă.

Veniturile bugetare totale au fost la finele primelor nouă luni de 135 de miliarde de lei, cu 7,3 miliarde peste cele 128,6 miliarde de lei înregistrate anul trecut.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: