Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine a câştigat pentru a ŞAPTEA oară premiul pentru CEL MAI PRIMITOR oraş DIN LUME?
Cine a câştigat pentru  a ŞAPTEA oară premiul pentru  CEL MAI PRIMITOR oraş DIN LUME?

Cine a câştigat pentru a ŞAPTEA oară premiul pentru CEL MAI PRIMITOR oraş DIN LUME?

Din păcate noi suntem prea departe ca să îndrăznim să aspirăm la un loc de frunte cu un oraş sau ca ţară primitoare. Iată cum Melbourne rămâne primul în lume, pentru al ŞAPTELEA an consecutiv, în indicile revistei Economist al oraşelor cele mai primitoare, unde să trăieşti cel mai bine şi să fii tratat omeneşte. Canada are TEI oraşe în acest top.

În indicele care evaluează 140 de oraşe din toată lumea, în primele 10 se plasează trei oraşe canadiene: al treilea Vancouver, al patrulea Toronto şi al cincilea Calgary, la egalitate cu australianul Adelaide.

Este vorba de primele 5 clasate ca şi anul trecut.

În top 10 găsim şi Auckland din Noua Zeelandă, Helsinki şi Hamburg. Pe locul 7 se află şi australianul Perth, în timp ce spectrul terorismului împinge Sydney pe locul 11.

Indicile amintit atribuie punctaje până la 100, în 30 de domenii cuprinzând sănătatea, educaţia, stabilitatea, cultura, mediul ambiant şi infrastructura. Melbourne este primul oraş care primeşte prestigioasa recunoaştere pentru a şaptea oară consecutiv, obţinând 97,5 puncte din 100.