Carnea de porc s-a scumpit cu peste 50% de la începutul anului

Carnea de porc s-a scumpit cu peste 50% de la începutul anului

Preţul cărnii de porc a crescut cu o medie de 54% de la începutul acestui an, după ce excedentul de carne de porc de pe piaţă a scăzut, marii producători de carne de porc din UE preferând să exporte în Asia, potrivit specialiştilor din piaţă.

Alţi factori care au contribuit la creşterea preţului cărnii de porc este consumul crescut de carne de porc proaspătă din perioada verii, un fenomen care are loc în fiecare an, transmite Mediafax.

Procesatorii de carne din piaţă confirmă modificările apărute asupra preţurilor, însă afirmă că pentru unele produse din carne de porc preţurile au rămas neschimbate. 

Deşi preţurile au crescut ca urmare a cererii crescute de carne de porc din Europa, care merge la export în ţări precum China, Tailanda sau Japonia, crescătorii locali de porci spun că deocamdată nu au simţit o creştere a veniturilor, din cauza pierderilor suferite în ultimele luni.

 

Ne puteți urmări și pe Google News